elevi-olimpiciLa început de an școlar, Centrul Județean de Excelență Neamț „recrutează” elevii care vor să fie „antrenați”, înainte de olimpiade și alte competiții școlare, de către profesorii acestei instituții. Etapele selecției elevilor se va face în 3 etape. Prima vizează înscrierea elevilor declaraţi admişi după evaluarea finală organizată în mai-iunie și a celor care au făcut cerere de reînscriere. Cea de-a doua etapă se referă la înscrierea elevilor care au obţinut rezultate la olimpiade şi concursuri şcolare, în perioada 15-21 septembrie. Aceștia, din urmă, vor completa cererea de înscriere fără testare. Pentru locurile noi disponibile, înscrierea la testare se va face în perioada 26 septembrie – 30 septembrie. Numărul de locuri disponibile pentru testare va fi afişat pe data de 23 septembrie.  Anul acesta, eMAG, potrivit prof. Carmen Corlățeanu, directoarea CJE Neamț, a venit cu un sprijin financiar ce va acoperi plata profesorilor ce urmează să pregătească mai multe grupe suplimentare la disciplinele: matematică, fizică și informatică.

La nivel de județ, 7 norme și jumătate nu ne-ar fi ajuns pentru numărul total de grupe. Anul trecut am avut 48 de grupe, iar anul acesta în jur de 60. eMAG ne ajută să creștem numărul de grupe fără a apela la fonduri de la bugetul local. Pentru profesorii care vor preda la grupele suplimentare va exista o etapă de selecție ce urmează a fi anunțată”, a precizat Corlățeanu. Profesorii care vor fi aleși în urma selecției vor semna contract direct cu eMAG.

CJE Neamț organizează cursuri pentru nivelul gimnazial și liceal la 12 discipline: matematică, fizică, informatică, TIC, chimie, limba română, limba franceză, limba engleză, discipline socio-umane, geografie, istorie, electronică-automatizări. Cursurile se vor desfășura la Colegiul Naţional “Petru Rareș” și la şcolile gazdă:

  • Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț
  • Colegiul Național “Calistrat Hogaș” Piatra-Neamț
  • Şcoala Gimnazială nr. 2 Piatra Neamţ
  • Colegiul Național “ Roman Vodă” Roman
  • Liceul Tehnologic “Vasile Sav” Roman
  • Colegiul Național “Ștefan cel Mare” Tîrgu Neamț
  • Liceul “Vasile Conta” Tîrgu Neamț
  • Colegiul Tehnic “Ion Creangă” Tîrgu Neamț. (Marian TEODOROF)