pietricica turism

Primăria și Direcția de Asistență Socială Târgu Neamț au lansat joi, 6 iulie, în sala de ședințe a Consiliului Local, proiectul european “Violența domestică nu are scuze”. Acesta a fost cofinanțat de Ministerul Fondurilor Europene, prin Programul Operațional Capital Uman. La eveniment au participat primarul Daniel Harpa, Emanuel Buduroi, directorul DAS Târgu Neamț, Maria Arsene, managerul proiectului și alții.

“Vreau să apreciez faptul că, de când s-a înființat această direcție de asistență socială, s-a început a se mișca lucrurile în ceea ce privește asistența socială și accesarea a cât mai multor fonduri europene. Am ținut să fiu prezent aici, pentru a aprecia munca celor de la DAS. Vor urma și alte proiecte pe fonduri europene și îi felicit pentru asta. La DAS există o echipă competentă”, a declarat primarul Daniel Harpa.

“Acest proiect are ca scop reducerea numărului de persoane aparținând grupurilor vulnerabile, prin furnizarea unor servicii sociale, medicale, socio-profesionale, de formare profesională adecvate nevoilor specifice, în vederea integrării socio-profesionale. Perioada implementării proiectului este de 28 de luni, cu o perioadă de sustenabilitate de șase luni. Vreau să mulțumesc domnului primar Daniel Harpa și Consiliului Local pentru sprijin”, a precizat Emanuel Buduroi, directorul DAS.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea calității vieții și depășirea situației de vulnerabilitate pentru victimele violenței domestice și agresorii acestora din județul Neamț, prin furnizarea de servicii de consiliere psiho-socială, consiliere juridică și orientare vocațională. În cadrul proiectului, 252 de persoane vor beneficia de suportul unei echipe de specialiști, alcătuite din consilier juridic, asistenți sociali şi psiholog. Valoarea totală a proiectului este de 1.784.033,65 lei, din care asistență financiară nerambursabilă este de 1.516.428,53 lei, având o cofinanțare locală de 2%, reprezentând 35.680,67 lei. (C.T. STURZU)