Miercuri, 28 iunie, la Casa Culturii „Ion Creangă” Târgu-Neamț a avut loc o conferință de presă privind semnarea contractului de finanțare a proiectului „Școala lecturii” de către Administrația Fondului Cultural Național. Au participat primarul Daniel Harpa, Elena Lidia Richter, directorul Bibliotecii Orășenești, prof. Maria Ioniță, coordonator activități și Elena Amihăilesei, de la Primăria Târgu-Neamț.

„Primăria Târgu-Neamț, în parteneriat cu Biblioteca Orășenească și Casa Culturii, a reușit să obțină o finanțare pentru un proiect îndrăzneț și necesar comunității noastre. Proiectul a fost declarat câștigător și asta ne bucură. O felicit pe doamna director Richter și echipa care s-a ocupat de proiect”, a spus primarul Daniel Harpa.

„Prin acest proiect dorim să stimulăm cultura de calitate, vrem să stimulăm tinerele talente. Scopul proiectului este crearea unui club de lectură pentru tinerii cu vârsta între 7-14 ani în incinta Casei Culturii. Perioada de derulare a proiectului este între 02.06.2017 și 31.10.2017. În această perioadă vor fi realizate materiale de promovare, iar echipa de proiect va desfășura o campanie de informare în școli cu privire la activitățile clubului de lectură, la care estimăm că vor participa minim 200 de elevi”, a spus Elena Lidia Richter, directorul Bibliotecii Orășenești Târgu-Neamț.

Proiectul este finanțat  în cadrul ariei tematice „Promovarea Culturii Scrise” de către Administrația Fondului Cultural Național și a fost semnat la data de 02.06.2017. Perioada de derulare a proiectului este iunie-octombrie 2017, iar valoarea totală este de 48.000 lei, din care: contribuția beneficiarului 7.000 lei; finanțare nerambursabilă AFCN 41.000 lei.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • crearea unui cadru organizat de întâlnire a creatorilor cu cei ce consumă cultură de calitate;
  • stimularea tinerelor talente care vor avea posibilitatea să intre în contact direct cu oamenii de cultură;
  • dezvoltarea ideii de literatură și implicit cultură prin lectură. (C.T. STURZU)
Articolul precedentSâmbătă, 1 iulie, Regiunea de Nord-Est sub COD PORTOCALIU de caniculă
Articolul următorReţeaua de contrabandişti, pusă la cale de un consilier şi un poliţist – pedepse cu suspendare, maşini şi bani confiscaţi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.