0:00

În ultima perioadă, acţiunile Poliţiei Locale Târgu Neamţ, în colaborare cu Poliţia Naţională şi Jandarmeria s-au axat cu prioritate pe tema Covid-19, pe prevenţie şi respectarea regulilor impuse împotriva răspândirii noului virus. Totodată, acţiunile Poliţiei Locale s-au axat şi pe linie de circulaţie rutieră, respectiv pe verificarea purtării măştilor sanitare în autoturismele taxi şi microbuze, cât şi în zonele publice, cum ar fi piaţa, oborul sau market-uri. În cadrul acestor acţiuni au fost aplicate şi amenzi pentru nerespectarea regulilor sanitare şi, în acest context, viceprimarul Vasile Apopei şi Florin Tofan, şeful Poliţiei Locale fac un apel la simţul civic al cetăţenilor să respecte regulile sanitare şi să sesizeze eventualele încălcări ale acestor reguli.

În ultima perioadă am avut acţiuni, atât în civil cât şi în uniforma militară şi prin zonele aglomerate ale oraşului, pentru a preveni răspândirea noului virus. În fiecare zi am aplicat amenzi contravenţionale. Amenda este între 500 şi 2.500 lei pentru persoanele fizice, iar pentru agenţii economici ca şi o măsură complementară se poate ajunge şi până la închiderea societăţii. Am aplicat amenzi, dar şi avertismente. În ultimele două săptămâni avem date peste 20 de amenzi doar pe COVID”, ne-a spus Florin Tofan.

În sprijinul prevenirii răspândirii noului virus Poliţia Locală Târgu Neamţ pune la dispoziţia cetăţenilor şi două numere de telefon, la care se pot face sesizări cu privire la nerespectarea regulilor sanitare impuse de pandemie: O740569414 şi Telverde 0233661115 (ultimul număr este gratuit).

Ambele numere de telefon sunt la biroul poliţiei locale din cadrul primăriei, unde permanent un ofiţer de serviciu va prelua apelurile. Oricare cetăţean care vede un agent economic care nu respectă regulile sanitare sau observă că într-un microbuz nu se respectă regulile sanitare să ne sune. Noi ne autosesizăm şi trimitem imediat o patrulă în respectivul loc. Facem apel la simţul civic al cetăţenilor pentru a colabora şi a preveni răspândirea noului virsus. Până acum au mai fost persoane care ne-au sesizat. Chiar cineva ne-a sesizat că a mers la un magazin de lactate şi angajaţii de acolo nu purtau mască. În concluzie pot spune că persoanele care efectiv locuiesc în oraş respectă regulile, însă cei care tranzitează oraşul şi care vin din localităţi limitrofe oraşului nu prea respectă regulile”, ne-a mai spus Florin Tofan.

Chiar dacă sunt unii care nu cred în acest virus, eu vă spun că există. Chiar ieri am avut o discuţie cu doamna doctor Bercea de la spitalul judeţean şi în afara faptului că s-a înmulţit numărul de persoane infectate, acestea sunt şi din ce în ce mai grav bolnave. Trebuie să înţelegem cu toţii că respectarea acestor reguli poate aduce un plus de siguranţă. Altfel, luptăm degeaba. Recomand cetăţenilor să ne sesizeze orice li se pare în neregulă, indiferent că ne sesizează pe tema nerespectării regulilor sanitare Covid sau alte probleme administrative sau sociale. Multă sănătate tuturor cetăţenilor şi să aibă grijă de ei!”, ne-a declarat viceprimarul Vasile Apopei.

C.T. STURZU

Articolul precedent7 percheziții în Piatra-Neamț la clanurile de hoți: au fost confiscați bani, bijuterii și un autoturism
Articolul următorPrima victimă a frigului: Un cioban a dormit o noapte afară
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.