0:00

Târgu-Neamţ: Pregătiri de primăvară, ZCH NEWS - sursa ta de informații

 Primăria Târgu-Neamț a început să facă pregătiri pentru sezonul de primăvară, prin amenajarea de spații verzi, jardiniere, bănci stradale, coșuri de gunoi și achiziționarea de puieți. Viceprimarul Traian Humulescu ne-a informat despre intențiile administrației locale de a înlocui arborii bătrâni de pe unele străzi cu puieți de tei și salcâm. De asemenea, vor fi amenajate spații verzi în mai multe localții, cum ar fi parcările de la Judecătorie, dar și amenajarea unor jardiniere. De lucrările de construcție se va ocupa societatea Centrul de Întreținere Urbană, iar de spațiile verzi, societatea Eurosal.

„Pentru primăvara anului 2014, care sperăm să vină cât mai repede, ne vom apuca de amenajarea spațiilor verzi. Deja din toamna anului trecut s-au verificat aliniamentele pe strada Ștefan cel Mare, străzile Mihai Eminescu și Sadoveanu, în sensul că acolo unde au fost arbori bătrâni, scorburoși, au fost înlocuiți cu alți puieți din specii de tei și salcâm. Vom continua amenajarea Grădinii Publice, unde vom înlocui anumite specii, dar ne vom ocupa și de parcul de la Super și cel de la Ion Creangă. În urma unui inventar al spațiilor verzi, va continua amenajarea lor pe strada Mihai Eminescu până la podul de la Ozana. Tot în primăvara acestui an dorim să amenajăm spații verzi și în parcarile de la Judecătorie, cât și la intrarea în oraș cum se vine de la Piatra-Neamț. De asemenea vom amenaja și jardiniere pe strada Eminescu până la intersecția de la Policlinică, după ce vom verifica dacă jardinierele din piatră mai sunt bune. Concomitent cu amenajarea jardinierelor, vom face și construcții cu ajutorul Centrului de Întreținere Urbană, iar ceea ce va ține de spații verzi se va realiza cu ajutorul celor de la Eurosal”, ne-a precizat viceprimarul Traian Humulescu.

Pentru primăvara acestui an, conducerea Primăriei intenționează să achiziționeze puieți de la diferite pepiniere din județ, dar se bazează și pe răsadurile de la sera orașului care este în administrarea celor de la Eurosal, în acest fel dorindu-și ca orașul Târgu-Neamț să aibă cât mai multă vegetație.

„Florile le vom achiziționa de la seră, au fost aduse sămânțe, răsaduri, dar vom completa și cu alte specii care nu se produc la seră. Vom merge la pepinierele din județ, de la Direcția Silvică, la Ocolul din Pipirig sau Gârcina, așa cum am procedat și anul trecut, pentru că au prețuri mici și puieți buni. Anul trecut am adus puieți din regenerări naturale de la Sihla și așa vom face și anul acesta, cum ar fi puieți de scoruș. De la cantonul din Târgu-Neamț am adus tei, cireș, stejar roșu, la preț de calitate. Trebuie să facem în așa fel încât orașul nostru să aibă vegetație cât mai  multă. După ce vom pune la punct spațiile verzi, vom amenaja și bănci frumoase , alături de noi coșuri de gunoi”, ne-a mai declarat viceprimarul Humulescu.

Ciprian Traian STURZU

Articolul precedentRezidenții așteaptă „bursele” guvernanţilor
Articolul următor2014 – ce scumpiri se simt deja în portofel