0:00

Vineri, 24 februarie, la Școala Gimnazială „Grigore Ghica-Vodă” Târgu-Neamț a avut loc o acțiune a Poliției Rutiere, cu scopul prevenirii accidentelor de circulaţie în rândul elevilor. Au participat agentul principal Gheorghe Sava și un viitor polițist, Daniel Mandache, în vârstă de 22 de ani, student în ultimul an la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, care efectuează un stagiu de practică în cadrul Poliției Rutiere Târgu-Neamț. Prima vizită a fost la elevi din clasa a IV-a.

„Poliția Rutieră Târgu-Neamț desfășoară aceste acțiuni, din cauza faptului că, în ultima vreme, au avut loc accidente rutiere, în care au fost implicați și elevi. Din fericire, aceste accidente rutiere nu au avut loc pe plan local, ci la nivel național, dar noi facem această prevenție spre binele vostru”, a declarat agentul principal Gheorghe Sava.

Poliţistul a oferit copiilor şi un set de recomandări care ar trebui să-i păzească de accidentele de circulaţie:

  • “Pietonii sunt obligați să se deplaseze numai pe trotuar, iar în lipsa acestora pe apostamentul din partea stângă a drumului.
  • Pietonii au prioritate de trecere față de conducătorii auto, numai atunci când sunt angajați în traversarea pe locuri special amenajate, marcate și semnalizate corespunzător.
  • Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axul acestora, numai în locuri special amenajate și semnalizate corespunzător. În lipsa acestora se va traversa pe la colțurile străzii, numai după ce s-au asigurat.
  • O dată ce ai traversat prin locuri nepermise sau pe culoarea roșu a semaforului de la trecerile de pietoni, întreaga răspundere îți aparține”, a explicat Gheorghe Sava.

Agentul le-a propus elevilor ca, în perioada verii, să se organizeze în curtea școlii un concurs de biciclete sau role printre jaloane, dar a transmis un mesaj și părinților care își duc copiii la școală cu mașina: „Să le spuneți părinților voștri să nu vă mai lase să coborâți din mașini, în mijlocul străzii, deoarece este periculos. Părinții voștri să facă bine să parcheze mașina într-o parcare sau în locuri special amenajate și să traversați pe trecerea de pietoni. Nu e normal să le lase în fața școlii și să blocheze circulația. Legea trebuie respectată”.

„Lunar facem astfel de acțiuni. În perioada următoare, vom merge și la Școala Nr. 5. Ca urmare a acestor acțiuni, numărul accidentelor rutiere în care sunt implicați elevi scade de la an la an. Vreau să mulțumesc pe această cale domnilor și doamnelor directori de la toate școlile din oraș, pentru colaborare și implicare”, a adăugat agentul principal Gheorghe Sava. (C.T. STURZU)

Articolul precedentPrinşi la pescuit ilegal cu unelte artizanale!
Articolul următorCaravana “Poftă de Carte”, la 255 de copii din Neamţ!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.