Târgu Neamţ: Patru blocuri de locuinţe sociale în cartierul Blebea, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiConstruirea a 4 blocuri, cu 80 de locuinţe sociale, este preconizată a începe la Târgu Neamţ în luna mai 2020. Anunţul a fost făcut în şedinţa de îndată a Consiliului Local de săptămâna trecută, când a fost votat proiectul privind aprobarea devizului general actualizat după încheierea contractelor de achiziţie publică pentru obiectivul de investiţii: Blocuri de locuinţe sociale (80 apartamente) Târgu Neamţ.

„Este vorba despre aprobarea devizului general, în care valorile estimate iniţiale au fost înlocuite cu valorile rezultate în urma procedurilor de achiziţie publică. Contractele care au modificat devizul general sunt cele pentru execuţia lucrărilor, a proiectării şi a diriginţiei de şantier. Devizul urmează a fi trimis la Ministerul Dezvoltării, pentru a fi aprobate şi sumele alocate investiţiei pentru anul în curs. În luna mai se vor începe lucrările de execuţie a investiţiei, dar după aprobarea sumelor de Ministerul Dezvoltării”, a explicat în şedinţă ing. Sorin Durbacă, şeful Departamentului de Investiţii din cadrul primăriei.

Contractul de finanţare a proiectului a fost semnat pe 10 iulie 2019, de către primarul Daniel Harpa şi ministrul Dezvoltării de la acea vreme, Vasile Daniel Suciu.  Valoarea totală a investiţiei este de 19.736.753 de lei (inclusiv TVA), din care 3.619.857 lei cofinanţare de la bugetul local, iar diferenţa de 16.116.796 lei finanţare de la bugetul local.

„După mai multe eforturi ale administraţiei locale, pentru că astfel de proiecte sunt greu de realizat necesitând foarte mult de scris la ele, am reuşit să ne apropiem de termenul de începere a execuţiei acestor locuinţe sociale. Mulţumesc guvernului PSD de la data semnării proiectului, în iulie 2019 şi domnului Ionel Arsene, pentru sprijinul acordat în accesarea acestor fonduri guvernamentale. Avem în vedere şi în continuare să accesăm fonduri pentru construcţia altor locuinţe sociale şi ANL în oraşul nostru”, ne-a declarat primarul Daniel Harpa.

Cele 4 blocuri vor fi construite de societatea Conest Iaşi şi vor fi amplasate pe str. Vânătorului, din cartierul Blebea. (C.T. STURZU)

Articolul precedentDaune de un milion de euro pentru uciderea directoarei de îngrijiri a spitalului județean
Articolul următorŞTIRI OFICIALE 31.03.2020: 2.245 persoane infectate, 220 vindecate, 78 de decese
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.