Daune de un milion de euro pentru uciderea directoarei de îngrijiri a spitalului județean, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSebastian Dumitru Patriche (50 de ani), individul care și-a ucis soția în cabinetul ei de asistentă șefă din secția de chirurgie a Spitalului Județean, a fost trimis în judecată, astăzi, 31 martie, pentru omor calificat. Fiul și soacra lui s-au constituit părți civile în dosar, solicitând daune materiale de 10.000 de lei și daune morale de un milion de euro.

Crima a avut loc în ziua de 10 ianuarie, când Anca Daniela Patriche se pregătea să se mute din secție, după ce câștigase concursul pentru funcția de director de îngrijiri al spitalului. Soțul ei, de care era despărțită în fapt, s-a dus la spital înarmat cu un cuțit cu lama de 25 de centimetri, a intrat în cabinetul ei și a înjunghiat-o de mai mult de 10 ori

La necropsie se va vedea exact câte lovituri are, oricum una este cert la gât, cu secționarea pachetului vascular, lucru care explică hemoragia masivă. Atât în cabinet, cât și pe targa cu care victima a fost transportată până la reanimare era foarte mult sânge. Nu este exclus ca o parte din lovituri să fi afectat organele interne”, declara la vremea respective procurorul criminalist Stelian Olteanu, magistratul care a condus ancheta.

La audieri, criminalul a declarat că și-a iubit soția de-a lungul celor 27 de ani de căsnicie și s-a dus la spital s-o felicite pentru noua funcție. De fapt, iubirea era doar în declarațiile lui, pentru că cei doi soți aveau mari probleme. Bărbatul n-a avut serviciu timp de 4 ani, abia în noiembrie anul trecut reușind să se angajeze la o firmă de pază din oraș, iar Anca Patriche avea funcția de asistentă șefă și era profesoară la Școala postliceală sanitară. Pentru că avea foarte mult timp liber, Dumitru Patriche a început să sufere de lipsă de atenție, a devenit gelos, provoca certuri și își lovea soția. Din aceste motive, Anca Patriche a înaintat o acțiune de divorț și s-a mutat cu chirie înainte ca prima citație să ajungă acasă. Îi era frică de soțul ei și rugase doi elevi de la școala postliceală să o însoțească la serviciu, la cumpărături și când se ducea să-și viziteze mama. Era îngrozită că soțul ei ar putea afla unde s-a mutat. Nu s-a gândit, probabil, că la serviciu este mai în nesiguranță decât acasă și tocmai în cabinetul ei va fi ucisă.

C.M.

Articolul precedentFemeie anchetată pentru că a băgat în izolare 3 paramedici
Articolul următorTârgu Neamţ: Patru blocuri de locuinţe sociale în cartierul Blebea

1 COMENTARIU

Comments are closed.