O activitate inedită a avut loc pe 10 aprilie, în organizarea societăţii Rossal zona 3 Târgu Neamț și a Liceului Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau” Vânători-Neamţ. Două clase de elevi din liceul din localitate au vizitat stația de sortare din oraș, cu scopul de a cunoaște importanța colectării selective și munca lucrătorilor de la stație. Parteneriatul dintre cele două entități urmărește educația în colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile, încă de pe băncile școlii.

Târgu-Neamț: Parteneriat educațional între Rossal și Liceul Vânători-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Este o activitate pe care am demarat-o împreună cu Rossal, pentru ca elevii noștri să cunoască importanța colectării selective, atât în școală, cât și în propriile gospodării. Pe lângă elevi au participat și părinți. Au fost două clase, iar după perioada evaluărilor campania va continua în fiecare săptămână. Cel puțin două clase vor merge în vizită la stația de sortare, alături de părinți și profesori. Elevii și părinții, pe lângă importanța colectării selective, trebuie să aibă respect pentru munca celor care lucrează la această stație de sortare”, ne-a declarat prof. Sabina Petrariu, directorul Liceului Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau” din Vânători-Neamț.

Târgu-Neamț: Parteneriat educațional între Rossal și Liceul Vânători-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTârgu-Neamț: Parteneriat educațional între Rossal și Liceul Vânători-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Felicitări școlii și celor de la Rossal, pentru această activitate! Voi sprijini permanent astfel de activități, astfel încât copiii din comună să conștientizeze importanța colectării selective și să prețuiască mediul înconjurător.  Educația pornește în primul rând de la noi, iar tânăra generație trebuie educată să respecte regulile societății în care trăim”, a declarat primarul Adriana Petrariu.

Târgu-Neamț: Parteneriat educațional între Rossal și Liceul Vânători-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații Târgu-Neamț: Parteneriat educațional între Rossal și Liceul Vânători-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Este o idee frumoasă a școlii de la Vânători-Neamț. Educația în ceea ce privește deșeurile reciclabile este bine să înceapă chiar de pe băncile școlii. Cred că elevii sunt cei mai receptivi în a învăța și a se comporta în mod civilizat. Sperăm ca această inițiativă să fie de bun augur și să fie urmată și de alte școli din zona 3”, ne-a declarat Mihail Florea, responsabil Rossal zona 3 Târgu Neamț. (C.T.STURZU)

Articolul precedentPROGRAM Moldova Classic Rally 2019 are loc în Neamţ
Articolul următorInspector în construcții și medic veterinar trimiși în judecată pentru corupție
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.