Joi, săptămâna trecută, un om de afaceri din oraşul Târgu-Neamţ a fost oprit în trafic, în zona Barieră, de către un echipaj de poliţie cu maşină dotată cu radar. Conform unuia dintre cei patru poliţişti care se aflau în maşina de poliţie, Vasile Apetroaie conducea cu viteză şi a fost oprit, moment în care a început să aducă injurii poliţiştilor. În acel moment, a fost încătuşat şi dus la sediul de poliţie din urbe.

Joi, eram cu radarul în zona Barieră, mai exact lângă spălătoria auto şi l-am prins cu radarul. L-am oprit, şoferului nu i-a convenit şi a început să mă înjure de lucruri sfinte, de mamă şi de tată. Avea viteză. Eram patru poliţişti şi tuturor ne-a dus injurii, nu numai mie. L-am încătuşat conform legii 61 pentru adresare de expresii şi cuvinte jignitoare organelor de poliţie aflate în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi l-am dus la sediul de poliţie a oraşului. Am urmat procedurile legale. A primit o amendă de 1.000 de lei, aşa prevede legea. Legea mai prevede, atunci când nu sunt respectate indicaţiile poliţistului rutier de a aştepta la maşină, ca şoferului să i se suspende dreptul de a conduce. Au fost cinci martori, atunci”, ne-a declarat Bogdan Ferestroariu, agent principal la Poliția Rutieră Târgu Neamț.

Despre acest incident am încercat să stăm de vorbă telefonic, încă de miercuri, 25 iulie, cu Vasile Apetroaie, pentru a asculta şi varianta dânsului dar acesta a refuzat.

Vasile Apetroaie este un cunoscut om de afaceri din Târgu-Neamţ, care a avut, până nu de mult, un depozit de materiale de construcţii, iar acum deţine o firmă de transport.

C.T. STURZU

1 COMENTARIU

Comments are closed.