Creșele din cartierele Precista și Mărăței au mai multe locuri, din această toamnă. Consiliul Local Piatra Neamț a decis, în ședința din 26 iulie, să reducă 14 locuri de la creșa Centru și să le redistribuie la creșa din Precista – 10 locuri – și la creșa din Mărăței – 4 locuri. Redistribuirea locurilor în creșe a fost propusă de Direcția de Asistență Socială pe baza cererilor părinților din aceste cartiere.

Numărul total de locuri în creșele din Piatra Neamț a rămas 320 și pentru anul școlar următor. Cele mai multe locuri sunt la creșa Centru (100), în Precista sunt 70 de locuri, în Mărăței sunt 76 de locuri, în Dărmănești sunt 40 de locuri și în creșa Carpați 34 de locuri. Anul trecut, 248 de copii lunar, în medie, au frecventat creșa.

Neschimbat rămâne și procentul de 10% cazuri sociale din numărul total de copii înscriși în creșă care beneficiază de gratuitate, cheltuielile lunare de întreținere pentru cei 32 de copii fiind suportate din bugetul local. Costul mediu lunar, aprobat în ședința de ieri a consilierilor locali, este 638 lei, la fel ca cel de anul trecut. Părinții au de achitat 20% lunar din costul mediu (respectiv 128 lei) dacă au venit mediu brut cumulat de peste 700 de lei și un singur copil, 10% dacă au doi sau mai mulți copii înscriși la creșă. Pentru familiile cu venit între 225-699 lei, suma lunară de plată este 64 lei pentru un singur copil sau 32 lei pentru doi sau mai mulți copii.

(C.I.)

Articolul precedentTârgu-Neamţ: Om de afaceri încătuşat, după ce a adus injurii poliţiştilor
Articolul următorFestivalul internațional „Ceahlăul”, la ediția cu numărul XXI
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.