0:00

Târgu Neamț: Luna plantării arborilor 2014, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Ediția din acest an a tradiționalei manifestări “Luna Plantării Arborilor” organizată de Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA se desfășoară între 15 martie și 15 aprilie și include o mare varietate de activități – de la cele practice – plantări în diferite perimetre – până la cele științifice. De la această tradițională manifestare nu poate lipsi nici Direcția Silvică Neamț, care va regenera în acest an o suprafață de 714 ha de teren.

Regenerarea pădurii este unul din fenomenele cele mai importante din viața unei păduri, care încheie un ciclu de vegetație și este în același timp debutul unui nou arboret. Pădurile nemțene impresionează nu numai prin diversitatea speciilor (molid, brad, fag, stejar), prin verticalitatea și bogăția aurului verde, ci și prin ospitalitatea și frumusețea spirituală a oamenilor. Activitatea de regenerare a pădurilor din cadrul Direcției Silvice Piatra Neamț se desfășoară sub semnul păstrării continuității pădurii, prin instalarea și menținerea vegetației forestiere, cu promovarea formulelor și a schemelor de împădurire care să conducă la realizarea cât mai grabnică a stării de masiv.

Târgu Neamț: Luna plantării arborilor 2014, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În această primăvară va fi parcursă cu lucrări de regenerare o suprafaţă de 714 ha de teren aflată în proprietatea publică a statului și în administrarea Direcției Silvice Neamț; dintre acestea: 525 ha sunt regenerări naturale, 189 ha sunt regenerări artificiale, 68 ha de completări cu rente și 2 ha de refaceri pentru plantațiile calamitate în anul 2013. Pentru suprafața de 259 ha care se va parcurge în acest an, cu lucrări de regenerare (împăduriri, completari cu rente și refaceri) se vor folosi peste 1.246.600 de puieţi forestieri, asiguraţi în proporție de 100% din pepinierele proprii ale Direcţiei Silvice Neamţ. De îndată ce timpul o va permite se va trece la scoaterea puieţilor din pepiniere şi plantarea acestora pentru a se beneficia de avantajele excedentului hidric din sol determinat de topirea zăpezii. În perspectiva următorilor ani, pentru asigurarea materialului săditor sunt incluse în programul, din această primăvară înfiinţarea în: solarii a unei  suprafețe de 1.600 mp semănături de molid și lariceși; în pepiniere înfiinţarea unei semănături de salcâm pe 20 de ari şi se vor repica un număr de 1.634.000 puieți de molid, respectiv 190 de ari”, ne informează Viorel Timișescu, șeful Ocolului Silvic Târgu-Neamț.

El face apel la toți locuitorii județului, la instituțiile locale și județene să participe alături de personalul silvic la aceste acțiuni organizate de Romsilva.

„În acest cadru, așa cum procedeaza an de an, Direcţia Silvică Neamţ invită locuitorii judeţului, autorităţile locale, şcolile, alte instituţii ce își doresc să fie aproape de natură, să participe alături de personalul silvic la aceste acţiuni care se înscriu în manifestările desfăşurate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva pentru mărirea suprafeţei împădurite, la nivelul județului Neamț, grupate sub genericul LUNA  PLANTĂRII ARBORILOR  – ediţia 2014”, ne-a mai informat Viorel Timișescu, șeful Ocolului Silvic Târgu-Neamț. (C.T. STURZU)

Articolul precedentCursuri oferite de Camera de Comerţ
Articolul următorNicolae Iorga și Garabet Ibrăileanu la Roman