tg spital 05În cea mai recentă ședință a legislativului târgnemțean, primarul Daniel Harpa a venit cu propunerea ca administrația locală să facă un efort financiar, pentru achiziționarea unor locuințe pentru tinerii medici de la Spitalul „Sf. Dimitrie”. Edilul dorește cumpărarea pentru început a două apartamente, pentru a convinge pe unii medici să se angajeze la spitalul orașului, instituție medicală care se află în deficit la ora actuală. Momentan, la Spitalul Târgu-Neamț lucrează doar 24 de medici, în măsura în care același spital deservește populația orașului, dar și cetăţenii din comunele limitrofe. De curând la spitalul orașului a fost angajat un tânăr medic la Secția de Chirurgie, dr. Ghaben Sami, a cărui soție, medic ginecolog, ar dori să lucreze și dânsa la același spital.

„Am avut o întâlnire cu un domn doctor chirurg care lucrează la spitalul nostru de câteva luni de zile, iar soția dânsului este medic ginecolog și și-a exprimat intenția de a veni și lucra la noi la spital. Știm bine că avem un deficit de medici la Secția de Ginecologie. De aceea, ne-am gândit să venim și cu niște propuneri pentru a reuși să atragem medici la spitalul nostru. Una ar fi, ori să închiriem niște apartamente, ori să cumpărăm apartamente pentru medici. Ar fi un apartament, unde a fost înainte sediul Poliției Locale, dar sunt probleme la subsol cu infiltrări de apă”, a spus primarul Daniel Harpa.

Și managerul spitalului, dr. Mihaela Antohi, consideră că propunerea primarului Harpa este una bine venită: „Este nevoie urgentă de aceste locuințe pentru medici, mai ales că ducem lipsă de ei la spitalul nostru. Este nevoie de cât mai multe locuințe. Chiar, de curând, avem la noi un medic chirurg care are nevoie de o locuință și chiar și soția lui, medic ginecolog, care și-ar dori să lucreze și dânsa la noi. Noi am venit cu această propunere la domnul primar și ne bucurăm că a luat atitudine și act de doleanța noastră”. (C.T. STURZU)