jandarmi avansari 2015Cu prilejul zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, 7 militari din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ, doi ofiţeri şi cinci subofiţeri, au fost avansaţi înaintea împlinirii stagiului minim în grad ca recompensă pentru activitatea desfăşurată.

Astfel, din rândul ofiţerilor, şeful serviciului comunicaţii şi tehnologia informaţiei, Lucian Crăescu a fost avansat la gradul de locotenent colonel, iar comandantul Detaşamentului 2 Jandarmi Piatra Neamţ, Silviu Mălinescu a primit gradul de maior.

Aceeaşi onoare au avut-o şi subofiţerii Cristian Apostoae, Iustin Bucălău şi Petru Solomon care au au fost avansaţi la gradul de plutonier adjutant, precum şi Ionuţ Chiriţescu şi Marius Ungureanu care vor purta la epoleţi gradele de plutonier major.

“Acest gen de activitate trezeşte în fiecare dintre noi, militari ai acestei ţări, un sentiment de onoare şi demnitate militară ce ne face să ne simţim mândri de haina pe care o purtăm”, a ţinut să precizeze comandantul unităţii, colonelul Sorin Gherman, la festivitatea de avansare. (ZCH NEWS)