20151217_153402Așa cum se întâmplă de câteva luni, de când liberalii au realizat că au majoritate la Târgu- Neamț și că vin alegerile în curând, nici la ultima şedinţă a legislativului târgnemţean din acest an aleșii locali nu s-au sfiit să se contreze în privința unor proiecte de hotărâre. Nici măcar colindătorii care au venit să le anime spiritul sărbătorilor de iarnă nu au reușit să-i aducă la un numitor comun pe aleșii PNL şi PSD. Cei de la PNL au reușit, prin majoritatea politică pe care o dețin, să se opună la vot în cazul a două proiecte și apoi să mai schimbe doi membri din Consiliul de Administraţie la SC Civitas Com SRL.
Ultimul proiect l-a scos la rampă pe Vasile Dron, consilier PSD, care a amenințat că va părăsi sala de şedinţe, împreună cu colegii săi de partid: „Conform actului constitutiv al SC Civitas conducerea este asigurată de către Adunarea Generală a Asociaţiilor şi care are atributul a de a numi administratorul societăţii. Civitas are un asociat unic şi acela este Consiliul Local. Administrarea societăţii este asigurată de domnul Ionel Ungurianu. Membrii din CA nu se regăsesc în actul constitutiv al societăţii. De aceea, solicit respingerea acestui proiect. Dacă acest proiect va trece îl voi contesta. Oare, lipsa doamnei secretar de la şedinţă nu spune clar că acest proiect este ilegal? Eu vin cu propunerea de respingere a acestui proiect şi vreau să se supună la vot propunerea mea”.
Replica liberal- democrată a venit de la Maria Vrînceanu, preşedintele de şedinţă: „De ce nu aţi semnalat aceste nereguli, dacă există, până acum? Din ce ştiu în toţi aceşti ani Consiliul Local a aprobat acest consiliu de administraţie. Nu am ce să spun la vot. Eu nu încalc nicio lege dacă supun la vot proiectul în formă iniţială. Puteţi face un alt proiect de hotărâre pentru următoarea şedinţă. Eu respect ordinea de zi şi atât. Propunerea pe persoane s-a făcut şi va fi vot secret”.
În urma votului secret cei doi membri propuşi de PNL în CA la Civitas au primit câte 11 voturi pentru din cele 15 buletine de vot valabil exprimate.
Au fost schimbați sunt Dan Boacă și Sofica Cucu, în locul lor venind Mircea Apopei și Ana Găucă.

C.T. STURZU