0:00

Știre actualizată. Târgu Neamț: Înșelăciune prin metoda „creditul” devoalată după percheziții, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Ieri, 1 mai, magistraţii Judecătoriei Târgu Neamţ au dispus punerea sub control judiciar a celor trei femei acuzate de înşelăciune, potrivit informaţiilor furnizate de subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamț.

Poliţiştii nemţeni atrag atenţia, în special persoanelor de vârsta a treia, să nu aibă încredere în persoane necunoscute care le propun astfel de “afaceri“ care implică contractarea unor credite sau utilizarea datelor personale în alte scopuri. Dacă sunteţi contactaţi de astfel de persoane apelaţi la 112 sau la cea mai apropiată secţie de poliţie, în niciun caz nu oferiţi necunoscuţilor datele dumnevoastră personale sau cele legate de conturi bancare.

Știre inițială: Polițiștii de investigații criminale, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, au efectuat, sâmbătă, 30 aprilie, două percheziții domiciliare, în orașul Târgu-Neamț, la locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune.

„Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii august 2021, patru femei, cu vârste cuprinse între 30 și 44 de ani, ar fi abordat un bărbat, de 71 de ani, sub pretextul că doresc să achiziționeze tichete de călătorie gratuită în scopul valorificării ulterioare. Astfel, acestea ar fi indus în eroare persoana vătămată, pe care ar fi determinat-o să contracteze mai multe credite în nume propriu, ocazie cu care persoanele în cauză ar fi obținut mai multe produse electronice şi electrocasnice”, a precizat inspector Georgiana Pușcașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor vizate de anchetă, bunuri electrocasnice și telefoane mobile.

Cele patru femei au fost audiate la sediul Poliției orașului Târgu-Neamț, iar, în baza probelor, trei dintre acestea au fost reținute pentru 24 de ore. Acestea urmează să fie prezentate judecătorilor cu propuneri legale.

În activități, au fost angrenați polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț și ai Secțiilor de Poliție Rurală Târgu-Neamț și Urecheni, precum și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Angela Croitoru

Articolul precedentL3 CSM Ceahlăul a făcut doar un egal la Bacău
Articolul următorFetiță de un an agresată de tată
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.