Fetiță de un an agresată de tată, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO poveste de dragoste cu năbădăi, cu toate ingredientele cunoscute legate de violență în familie și consumul de alcool, a ajuns în atenția polițiștilor romașcani. Din păcate, în toată această istorie violentă este la mijloc și un copil, o fetiță de numai 1 an.

Protagoniștii sunt tatăl fetiței, un tânăr de 20 de ani, din județul Iași, și iubita lui, de numai 18 ani, din Roman. Ieri, 30 aprilie, pe fondul consumului de alcool, bărbatul, care locuiește cu tânăra în Roman, a devenit agresiv și cu iubita lui și cu fetița, iar femeia, speriată, a cerut ajutorul poliției.

Echipajul de poliție din localitate ajuns acasă la cei doi a ascultat-o pe femeia care le-a explicat că iubitul era beat, a lovit-o și pe ea și pe micuță și că profera amenințări cu grozăvii și mai mari. Tânărul a plecat, subit, la o plimbare prin oraș, când a aflat că poliția este pe drum. La scurt timp, polițiștii l-au depistat și l-au condus la sediul Poliției municipiului Roman, unde l-au audiat. Cum acesta a continuat cu amenințările la adresa femeii și în fața lor, s-au confirmat temerile femeii și existența unui risc asupra vieții și integrității celor două victime. Ca atare polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva acestuia.

În baza probele existente, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, iar, astăzi, duminică, 1 aprilie, procurorii vor cere judecătorilor din Roman luarea unei măsuri legale pentru infracțiunile de violență în familie și amenințare de care se face vinovat.

Legea spune că, în cazul violenței în familie, se aplică pedeapsa specială maximă pentru loviri sau alte violențe, adică închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amendă, însă în forma sa agravantă, victima fiind un membru al familiei, ceea ce duce la majorarea cu o pătrime a pedeapsei. Însă, aceeași lege care permite sesizarea din oficiu a polițiștilor în astfel de cazuri, permite și împăcarea agresorului cu victimele sale ceea ce înlătură răspunderea penală.

În multe cazuri de violență în familie, intervine împăcarea, agresivitatea se tot repetă și împăcările la fel, până ce, fie situația degenerează și se ajunge la fapte mai grave, fie victima reușește să se smulgă din acest cerc vicios și se desparte definitiv de agresor, în acest sens existând și adăposturi pentru femei sau mame cu copii care doresc protecție.

Angela Croitoru

Foto ilustrativă: Getty Images

Articolul precedentȘtire actualizată. Târgu Neamț: Înșelăciune prin metoda „creditul” devoalată după percheziții
Articolul următorL4 O nouă rundă fără surprize; meci cu 9 goluri la Timişeşti
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.