TÂRGU NEAMŢ: Familie atacată şi bătută în propria-i casă, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Un fapt de o gravitate extremă (care poate constitui o justificare întemeiată pentru atitudinea pasivă a cetăţenilor care asistă la infracţiuni, dar nu intervin) s-a petrecut, luni seara, la Târgu Neamţ. Un grup de cinci ţigani a năvălit în curtea unei case de pe strada Cuza Vodă, a spart geamurile imobiliului, a intrat înăuntru peste proprietari şi a lovit un tânăr de 20 de ani. Atacul a fost răspunsul violent la comportamentul tânărului care, cu doar jumătate de oră mai devreme, intervenise într-o tâlhărie stradală.

În jurul orei 17,30, Ioan Lăcătuşu (17 ani) – care face parte dintr-o cunoscută şi agresivă familie de ţigani, a acostat două fetiţe de 8 şi 9 ani, le-a ameninţat şi le-a luat banii. Tânărul de 20 de ani a văzut scena şi i-a spus ţiganului să le dea copilelor banii înapoi. Simplul fapt că a îndrăznit „să se bage” a fost considerat de neiertat pentru Lăcătuşu, care şi-a anunţat imediat mama şi rudele. În câteva minute Lămâiţa Lăcătuşu (43 de ani) şi-a strâns neamul şi a dat ordinul de asalt. Noroc că vecinii familiei atacate au sunat la 112.

„La faţa locului au fost dirijate imediat mai multe echipaje de poliţie care au imobilizat şi identificat agresorii, patru bărbați cu vârste cuprinse între 17 și 43 de ani și o femeie de 43 de ani, pe care i-au condus la sediul subunităţii de poliție”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Poliţiştii au recuperat banii fetiţelor şi l-au reţinut, pentru 24 de ore, pe individul de 17 ani de la care a pornit tot scandalul. Ieri, Ioan Lăcătuşu a fost dus la Judecătoria Târgu Neamţ, cu propunerea de arestare preventivă pentru violare de domiciliu, distrugere şi lovire. (Cristina MIRCEA)

Articolul precedentTÂRGU NEAMŢ: Utilaje de deszăpezire întoarse din drum!
Articolul următorConsilier local din Roman – trimis în judecată de DNA
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.