Târgu-Neamț: Campanie pentru combaterea absenteismului și viciilor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPolițiștii Biroului Siguranță Școlară din IPJ Neamț, împreună cu polițiști din  Târgu-Neamț, au început Campania pentru prevenirea delincvenței juvenile în școli și în zona adiacentă acestora pentru prevenirea şi combaterea absenteismului, dar și a comerţului ilegal cu produse din alcool şi tutun. Primul oraș în care a avut loc campania, la sfârșitul acestei săptămâni, a fost Târgu-Neamț.

“În urma acţiunilor punctuale desfășurate pentru prevenirea absenteismului şcolar, poliţiştii au depistat 88 de elevi care absentau de la orele de curs și se aflau în unităţile de alimentaţie publică din zonele adiacente. Au fost informaţi directorii unităţilor de învăţământ, ai căror elevi au fost depistaţi, în vederea stabilirii măsurilor care se impun, conform regulamentelor şcolare. Administratorilor şi angajaţilor unităţilor verificate le-au fost reamintite prevederile legale în ceea ce priveşte servirea minorilor cu alcool şi ţigări, dar şi a prevederilor Legii nr. 61/1991 republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Pentru abaterile constatate polițiștii au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 6.100 de lei”, precizează subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Principalul risc atunci când elevii chiulesc o reprezintă implicarea în activități infracționale, consumul de tutun, alcool sau droguri. De la absenteism la abandon școlar și ratarea oportunităților de a-și realiza o carieră în viitor este un singur pas. Educația părinților și tematica orelor de dirigenție sunt cele care contribuie la dezvoltarea personală și socială a elevilor și conștientizarea lor asupra acestor riscuri. Părinții trebuie să cunoască preocupările copiii lor, să le cunoască anturajul, să participe la ședințele cu părinții și să aibă o legătură strânsă cu cadrele didactice. (Angela Croitoru)

Articolul precedent19 martie – Ziua Pașaportului Românesc, locul 17 pe scara mobilității
Articolul următorAdolescent acroșat pe trecere pentru pietoni
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.