0:00

Târgu Neamț: Campanie împotriva rozătoarelor de la subsolurile blocurilor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrimăria Târgu Neamț a trimis recent o adresă tuturor asociațiilor de proprietari prin care li se solicită, în regim de urgență, deratizarea subsolurilor blocurilor, casele scărilor și alte spații comune ale clădirilor pe care le au în administrare.

Totodată, primăria obligă asociațiile de proprietari să încheie imediat contracte cu firme autorizate în vederea efectuării serviciilor de deratizare, și recomandă ca acestea să fie efectuate obligatoriu periodic.

Conform HCL nr. 250 din 28 octombrie 2021 privind Regulamentul pentru stabilirea și sancționarea faptelor de încălcare a normelor în domeniul gospodăririi localității, a întreținerii curățeniei, a ordinii și liniștii publice – constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 400-1.500 lei pentru persoane fizice și între 1.000-2.500 lei pentru persoanele juridice.

Târgu Neamț: Campanie împotriva rozătoarelor de la subsolurile blocurilor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAvând în vedere numeroasele sesizări adresate primăriei de către cetățenii orașului cu privire la existența rozătoarelor în subsolurile blocurilor cât și în alte locuri din zona lor am solicitat în scris tuturor asociațiilor de proprietari să urgenteze încheierea unor contracte de deratizare, pentru că existența acestor rozătoare este un pericol pentru sănătatea publică. Și fac apel la cetățeni să nu mai arunce resturi de mâncare pe geam și pungile cu gunoi să le pună direct în tomberoane, nu pe lângă sau aiurea. Cetățenii trebuie să știe că au obligația să efectueze activități de curățenie, dezinsecție și deratizare în zona în care locuiesc, respectiv a propriilor locuințe (dacă e necesar), a blocurilor unde locuiesc, a anexelor gospodărești, în jurul blocurilor ori în jurul spațiilor unde își desfășoară activitatea”, ne-a declarat Vasile Apopei, viceprimarul orașului Târgu Neamț.

C.T.S.

Articolul precedentInspectorii de muncă au controlat 178 de firme nemțene, peste 80.000 lei amenzi
Articolul următorReținuți pentru furt de motorină
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.