Târgu Neamț: au dat gratis, acum nu vor să plătească paguba, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎnainte de campania electorală, la Târgu Neamț exploda fâsâit o mică bombă: primarul Daniel Harpa emitea o adresă către mai mulți consilieri locali din mandatul 2008-2012, prin care le cerea să plătească aproximativ 6000 de lei deoarece au acordat sute de hectare de teren de pășunat în administrare gratuită către asociații de crescători de animale. În total este vorba despre o pagubă stabilită de Curtea de Conturi și consfințită prin hotărâri definitive ale instanțelor de judecată.

Totul a pornit de la un control din 2014, al Curții de Conturi, urmat de o decizie, prin care s-au stabilit suma și măsurile pe care conducerea Primăriei Târgu Neamț trebuia să le ia. Decizia a fost atacată la Tribunalul Neamț (dosar nr. 2504/103/2014), iar prin Sentința civilă nr. 97/CA, din 4.03.2015, se apreciază ca legală soluția Curții de Conturi. Această hotărâre a rămas definitivă, prin respingerea recursului (Decizia nr. 540/2016, din 17.03.2016, a Curții de Apel Bacău, pronunțată în dosar).

Consilierii vizați sunt Traian Humulescu, Adrian Mironeasa, Viorel Bălțătescu (toți trei contracandidați ai lui Daniel Harpa în campanie), Iftimie Petrariu, Vasile Dron, Aurel Aciocârlănoaie, Maria Vrînceanu,Tudorel Axinia, Dan Boacă, Ion Burlacu, Vasile Cojocaru, Constantin Viorel Iovoaia, Florin Șoric, Grădinaru Dorin, Paul Chitic, Ioan Doinel Boca, Serafim Lungu, Ioan Cojocaru, Iulian Brodoceanu, regretatul Neculai Andone și Neculai Lariu-Rusu.

Abia după ce decizia a rămas definitivă s-au trezit și consilierii la realitate și au hotărât să o atace, iar pentru asta au apelat la un specialist: „Vom merge, în instanță. Instanța va decide cine se face vinovat. Cine va fi vinovat va plăti. Dar eu zic că nu suntem vinovați. Am apelat la un avocat, care ne va reprezenta pe toți consilierii locali, în instanță. Este vorba de domnul Liviu Negelschi”, ne-a spus Vasile Dron.

„În 2009 am aprobat o hotărâre de consiliu local, care venea în sprijinul crescătorilor de animale. Am avut aviz de aprobare și de la Prefectura Neamț. Că în 2011 s-a schimbat legea, e altceva. Trebuia să fim anunțați, de către juriștii primăriei. E un mare semn de întrebare, de ce, niciun jurist al primăriei nu ne-a anunțat de modificările legii. Nimeni nu ne-a adus la cunoștință c, există pe rol un proces, în această speță. A fost și un pic de rea voință. Ne vom supune deciziei instanței. Oricum, noi nu am avut niciun beneficiu de pe urma acelei hotărâri de consiliu. Am venit doar în sprijinul crescătorilor de animale. Era singura modalitate prin care puteau fi sprijiniți, la acel moment, din punctul meu de vedere”, ne-a spus și Maria Vrînceanu.

„Din ce știu, domnii consilieri au avut o întâlnire, acum câteva zile, aici, la primărie cu avocatul Negelschi, cel care îi va și reprezenta, în instanță. Din punctul meu de vedere, vina este a juriștilor din primărie, care trebuiau să le explice consilierilor cadrul legal. Nu toți consilierii au studii juridice și au votat în necunoștință de cauză”, spune și viceprimarul Vasile Apopei.

Va fi interesant de văzut argumentarea avocatului Liviu Negelschi apropo de votul dat în necunoștință de cauză.

C.T. STURZU

Articolul precedentAccidentul cu 3 morți de la Căciulești: șoferul avea alcoolemie de 3,3 la mie
Articolul următorPiatra Neamț: Femeie tâlhărită lângă Liceul de chimie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

  1. sa plateasca ……..cum e toti pentru unul ,nu…..e asa de mult 6000 lei sunteti asa de multi ca acoperiti repede suma.sau v ati invatat doar sa luati eiiiii mai si dati .vor mai fi si altiii garantat cautati bine in arhive.

  2. Si chiar sa creada cetatenii acestei urbe ca ai nostri stimabili consilieri nu au avut nici un beneficiu? sa aiba grija sa nu isi muste limba cand zic asemenea lucruri..poate unii dintre ei nu au avut beneficii in aceasta situatie, dar compenseaza cu altele! sa traiti bine cetateni ai orasului Tg Neamt!

Comments are closed.