Târgu-Neamț: Acțiune tip “Scutul verde”: peste 20 mc lemn confiscați, amenzi și permis reținut!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVineri și sâmbătă, 16 -17 septembrie, polițiștii din zona Târgu-Neamț au acționat împotriva delictelor silvice. În urma verificărilor efectuate transportatorilor de material lemnos găsiți în trafic a fost confiscată o cantitate de peste 20 mc, au fost date amenzi în valoare totală de aproape 12.000 de lei, iar un șofer a rămas fără permis, dar și fără plăcuțe și certificat de înmatriculare.

Polițiștii din Târgu-Neamț au depistat vineri, 16 septembrie, în jurul orei 14.30, în Răucești, o autoutilitară care transporta aproximativ 5,3 m.c. rășinoase, fără documente legale. Șoferul, în vârstă de 19 ani, din județul Suceava a fost sancționat contravențional cu 1.000 de lei, iar lemnul a fost confiscat și predat în custodia Ocolului Silvic Târgu-Neamț.

În aceeași zi, polițiștii din Crăcăoani, au depistat în Agapia, în jurul orei 19,00, o autoutilitară care transporta aproximativ 2 m.c. de fag, fără documente legale. Șoferul, în vârstă de 46 de ani, din Pipirig a fost sancționat contravențional cu 2.000 de lei, iar lemnul a ajuns tot în custodia Ocolului Silvic Târgu-Neamț.

Tot vineri, în jurul orei 22.00, polițiștii din Târgu-Neamț au mai făcut o captură, de această dată în Vânători-Neamț. Aici, o autoutilitară cu semiremorcă care transporta cherestea de molid, avea mai mult cu 4,29 m.c. decât în documente. Șoferul a fost sancționat cu o amendă de 2.000 de lei, iar lemnul pentru care nu existau documente justificative a ajuns tot la pădurari.

Târgu-Neamț: Acțiune tip “Scutul verde”: peste 20 mc lemn confiscați, amenzi și permis reținut!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiIeri, 17 septembrie, în jurul orei 09.00, aceeași polițiști de la Târgu-Neamț au mai găsit în Vânători-Neamț, un autoturism ce tracta o remorcă care transporta 2 m.c. cherestea de fag, fără documente legale.

Conducătorul auto, în vârstă de 52 ani, din Petricani a fost sancționat contravențional cu 1.000 de lei, polițiștii aplicând și măsura complementară de confiscare a materialului lemnos transportat, care a fost predat Ocolului Silvic Târgu-Neamț.

În jurul orei 16.00, aceeași polițiști au oprit, în Răucești, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 39 de ani, din localitate, care transporta 7,05 m.c. lemn, fără documente legale, având avizul de transport expirat.

„Acesta a refuzat transportul în vederea confiscării materialului lemnos la Ocolul Silvic Târgu-Neamț, parcând autoutilitara în curtea unui imobil.

Persoana în cauză, a fost condusă la sediul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț, pentru continuarea verificărilor.

Pentru încălcarea dispozițiilor în domeniul silvic, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2020, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, polițiștii aplicând măsura confiscării valorice a materialului lemnos, în valoare de 860 de lei.

Totodată, verificările efectuate de polițiști au relevat faptul că autoutilitara în cauză, avea ITP expirat și nu deținea asigurare RCA valabilă, conducătorul auto fiind sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 2.885 de lei, fiind dispusă și măsura reținerii permisului de conducere și a plăcuțelor de înmatriculare ale vehiculului, precum și retragerea certificatului de înmatriculare”, a precizat subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Angela Croitoru

Articolul precedentUn tânăr beat a furat mașina iubitei
Articolul următorL4 CSM Roman a obţinut o nouă victorie la scor mare; scorul etapei la Timişeşti
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.