Agralim 2017 propune tinerilor absolvenţi un târg de ucenicie. Manifestarea va avea loc duminică, 24 septembrie, între orele 14:00-18:00, în Parcul agricol Transagropolis, din localitatea Leţcani (Iaşi).

„Sub deviza «Reînviem ucenicia», organizatorii AGRALIM ajută tinerii absolvenți, dar și pe cei care încă studiază în liceele cu profil agricol din Iaşi, să beneficieze de ofertele de angajare sau de programele de ucenicie propuse de marii fermieri din județ. Evenimentul se va bucura de prezența doamnei Gabriela Vasilache, director AJOFM Iași, care va prezenta beneficiile pentru angajați și angajatori ale noii legi”, precizează organizatorii.

Târgul de Ucenicie în agricultură vine în momentul în care, începând din luna iunie, prin Legea Uceniciei, statul român oferă companiilor și fermierilor care angajează ucenici 1.125 lei/lună (net), echivalentul în lei a 250 euro/lună, pe perioada derulării contractului (între unu și trei ani).

„Această facilitate este menită să relanseze practica uceniciei și să stimuleze angajatorii să ofere locuri de muncă tinerilor fără experiență și în căutare de formare profesională, în condițiile în care numărul contractelor de ucenicie și de stagiu în 2016 a  fost descurajant”, precizează organizatorii Agralim 2017. (ZCH NEWS)

Articolul precedentLegea Turismului se va dezbate la Piatra Neamţ
Articolul următorL4 Şteţ: „Am dominat jocul!” * Pintilii: „A trebuit să improvizăm!”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.