Drumul comunal Tarcău – Ardeluţa (fost DJ156G) pare a fi, de o lungă perioadă, piatra de încercare a oricărei administraţii publice locale perindate prin această unitate administrativ – teritorială.

„Drumul are o lungime de 23 km, iar eu, în calitate de primar, am bătut la toate uşile pentru a-l moderniza , dar nimeni nu m-a înţeles. Am crezul că în mediul politic şi administrativ sunt oameni de cuvânt, dar nu înţeleg de ce unii uită aşa de repede de promisiunile electorale. Pe drum circulă maşini cu tonaj greu, covorul asfaltic nu face faţă, iar într-o bună zi, şi asta se va întâmpla cât de curând, se va alege praful de el. Cu regret spun, pe Valea Tarcăului s-au construit foarte multe case în ultimii ani, oamenii sunt nemulţumiţi, eu îi înţeleg, dar nu am putere să înţeleg de ce această comună este omisă de pe lista celor care decid investiţiile în această ţară. Va veni încă o rundă de alegeri şi abia aştept ca în aceste zile să apară candidaţii şi prin comuna noastră”, a declarat primarul Iulian Găină.

Pentru informrea cititorilor, respectivul drum trece printr-o zonă de o rară frumuseţe, cu peisaje care uimesc pe toţi care se încumetă să ajungă la Mănăstirea Tarcău sau la celelalte obiective monahale de pe cursul Tarcăului şi a afluienţilor săi. (C.N.)