Un tânăr, în vârstă de 29 de ani, din comuna Cândești, a fost nenorocit în bătaie, duminică (12 noiembrie) seara, în satul Vădurele. El a fost adus cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Neamț, iar medicii din Unitatea de Primire a Urgențelor au stabilit că are ruptură de splină și a fost imediat operat. Astăzi, 13 noiembrie, tânărul este sub supravegeherea medicilor din secția reanimare. „Pacientul a fost supus unei intervenții de splenectomie și s-au efectuat suturi ale unor leziuni la ficat, iar acum este în reanimare. Starea lui este gravă, dar stabilă”, a declarat dr. Dan Verzea, directorul medical al SJU Neamț.

Între timp, polițiștii de la Secția Rurală Borlești au făcut cercetări în acest caz față de 6 suspecți, între care 3 minori, acuzați de tâlhărie. „În urma sesizării din seara de 12 noiembrie, din jurul orei 20:00, lucrătorii de la Secția de Poliție Rurală Borlești au identificat 6 persoane suspecte de tâlhărie, dintre care 4 au fost reținute, urmând să se dispună luarea măsurii arestării preventive”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Se pare că în jurul orei 19:00, tânărul ar fi plecat dintr-un bar, iar pe drum ar fi fost ajuns din urmă de cei 6 tineri (doi de 16 ani, unul de 17 ani și ceilalți cu vârste de 19 și 20 de ani), care l-au bătut și i-au furat telefonul mobil și portmoneul cu documente personale și 80 de lei. Motivul agresiunii va fi stabilit, 4 dintre suspecți sunt deja reținuți și 2 încă erau audiați, astăzi, la amiază. Cel mai probabil, până diseară toți vor fi prezentați parchetului cu propunere de arestare preventivă. (C.I.)