ACTUALIZARE: Polițiștii, împreună cu inginerii silvici, au au continuat verificările la societatea cu punctul de lucru în comuna Ţibucani.

„În urma activităților desfășurate, s-a constatat că societatea comercială a primit în depozit volumul de 8,40 mc cherestea răşinoase, care nu era însoţit la momentul recepţiei de aviz de însoţire secundar, aşa cum prevăd normele legale în vigoare, iar în urma controlului dispus s-a stabilit că între stocul scriptic şi cel faptic există o diferenţă de 4,86 mc cherestea răşinoase (material lemnos ce nu se mai găseau în depozit)”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț

Administratorul firmei a fost sancționat cu amendă de 10.000 de lei, cei 8,4 mc cherestea au fost confiscați, iar diferența de 4,86 mc, care nu mai exista fizic în depozit, a fost confiscată valoric, ceea ce înseamnă 2.609,82 lei. (C.M.)

**********

ŞTIRE INIŢIALĂ: Un transport ilegal de lemn s-a soldat nu doar cu indisponibilizarea mașinii și confiscarea materialului lemnos, ci și cu un dosar penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals informatic. Și totul a început de la vigilența polițiștilor de la Secția Rurală Urecheni care, în dimineața de 12 noiembrie, au văzut un ansamblu de vehicule, în comuna Țibucani, din care se descărca lemn în curtea unei societăți comerciale, care are drept profil exploatarea materialului lemnos.

„În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat că pentru semiremorcă nu există cod unic generat de aplicaţia specifică supravegherii transporturilor de materiale lemnoase – Wood Tracking”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. „În cauză s-a solicitat sprijinul specialiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică-Biroul de Combaterea Delictelor Silvice şi Direcţia Silvică Neamţ. Ca urmare a inventarierii materialului lemnos, a rezultat un volum de 30,641 m.c. cherestea răşinoase descărcat, în valoare 16.454,20 lei și de 8,40 m.c. cherestea răşinoase aflată în depozit”.

Polițiștii au amendat cu 10.000 de lei firma care a efectuat transportul, au confiscat cheresteaua (30,641 mc) și ansamblul de vehicule, după care au constatat că, după verificările făcute de ei în bazele de date, a fost eliberat un aviz de însoțire secundar, motiv pentru care au întocmit un dosar penal pentru fals în înscrisuri și fals informatic. (C.M.)

Articolul precedentTânăr nenorocit în bătaie pentru un mobil și 80 de lei
Articolul următorACTUALIZARE Accident la Pîngăraţi, coliziune între o maşină şi un camion
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.