Comuna Vânători-Neamţ riscă să devină o localitate în care bătăile şi scandalurile provocate de rromi să ajungă o normalitate. Recent, Dragoş Chitan, un tânăr din comună, a fost lovit, pe la spate, cu sticla în cap. Nu a fost prima dată când a fost agresat de către rromi din cartierul Fagi. La fel a păţit acum câţiva ani, a făcut plângere şi la Poliţie. Şi cam atât! Cei vinovaţi nu au primit nici măcar o amendă.

Marţi, 17 octombrie, pe la orele 19:00, tânărul a trebuit să ducă nişte varză la o femeie, a cărei casă se află în vecinătatea sediului CEC. În spatele CEC-ului se află un bar şi o terasă. În seara respectivă, tânărul descărca varza la femeie în curte, când, deodată, a fost lovit în cap. A sunat la Poliţia din comună, pe numărul de telefon al unuia dintre agenţi. Omul legii i-a răspuns sec: “Te sun eu dimineaţă şi vii la secţie să dai o declaraţie”. Până miercuri, 18 octombrie, seara, tânărul bătut nu a fost sunat. El s-a dus la secţia din Vânători-Neamţ unde a fost sfătuit să meargă la Medicină Legală la Piatra-Neamţ şi să ia un certificat medico-legal.

“În timp ce descărcam varza la femeie în curte am fost lovit pe la spate cu sticla în cap. Pe terasa barului erau nişte ţigani din Fagi, cu care eu avusesem mai de mult nişte contre verbale, dar atât. Eram cu un prieten care mă ajuta să car varza. Acum, probabil, văzându-mă  într-un loc retras şi ascuns de ochii lumii m-au lovit cu sticlele în cap. Şi acum mă doare capul. Am sunat la Poliţie, la un poliţist care mi-a spus că mă va suna el dimineaţă ca să vin la secţie să dau declaraţie. Nici până acum nu m-a sunat. Până la urmă am fost eu la secţie şi alţi doi poliţişti de acolo mi-au spus că am două variante: ori să obţin un certificat medical de la Medicina Legală din Piatra, ori să fac plângere pe loc şi ei să le dea o amendă celor doi ţigani. Şi nu  e prima oară când iau bătaie. Şi acum cinci ani la ziua comunei m-au bătut nişte ţigani din Fagi. Un prieten de-al meu avea probleme cu ei şi eu mă aflam în acel moment lângă el. Şi m-au bătut şi pe mine, doar pentru că eram lângă el. Atunci, dosarul a ajuns până la Parchet, dar tot Parchetul i-a eliberat pe motiv că nu sunt un pericol public. Am şi martor la incidentul de marţi seara. Plus că sunt şi camere video la bar şi pe sediul CEC. Poliţia ar putea obţine probele de pe camerele de luat vederi”, s-a plâns Dragoş Chitan.

Mai revoltat decât Dragoş este tatăl său: “Aştept ziua când o să trebuiescă să-mi cer voie de la ţiganii din Fagi, dacă pot ieşi în centrul comunei să cumpăr pâine! Cred că nu mai am mult şi fac vreo istorie cu ei. Am ajuns la capătul răbdării. Dacă nu mai există Poliţie în comună să ne spună şi nouă cineva, ca să ştim şi să ne facem singuri dreptate”.

Şi alţi cetăţeni din comună sunt nemulţumiţi: “Nu e săptămână să nu fie scandal în sat din cauza ţiganilor din Fagi. Merg la nişte baruri din centrul satului, beau acolo, apoi se leagă de oameni. Uneori se mai bat şi între ei. Multora le e frică de ei. Mă gândesc că şi poliţiei din comună îi e frică din moment ce nu se iau măsuri, chiar dacă s-au mai făcut plângeri. S-a ajuns să le fie frică la oameni să mai calce prin zona Fagi, de frica ţiganilor. Unora le e frică să meargă şi noaptea prin comună, mai ales prin zonele întunecate sau prin preajma barurilor unde beau de obicei”. (C.T. STURZU)

Articolul precedentBiblioteca “Kirileanu”: 56 de ani de la trecerea “dincolo de negură” a scriitorului Mihail Sadoveanu
Articolul următorFOTO ”Izvor” natural în giratoriul de la Spital
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

 1. 1 TOȚI ȚIGANII NUA AR TREBUI SĂ MAI PRIMEASCĂ AJUTOARE -PTR PIERDEREA TIMPULUI LIBER
  2 CER ZILNIC -DAR ÎN FIECARE ZI CU BANII PRIMIȚI DIN DIFERITE SURSE CUMPĂRĂ CAFEA DE LA TONOMATE. ȚIGĂRI. ALCOOLLUL SE ÎNȚELEGE DE LA SINE CĂ ESTE NELIPSIT.

  NU MAI VB DE AGRESIUNILE VERBALE.
  SPER SĂ PUBLICAȚI ART.
  AR MAI FI MULTE DE SPUS PE ACEASTĂ TEMĂ
  DE CĂINII COMUNITARI …

Comments are closed.