Biblioteca Județeană „GT Kirileanu” Neamț marchează 56 de ani de la trecerea „dincolo de negură” a scriitorului Mihail Sadoveanu (5 noiembrie 1880 – 19 octombrie 1961), printr-o serie de manifestări desfășurate joi, 19 octombrie.

Începând cu ora 11:00, în Sala Tezaur, a început un colocviu sadovenian cu audiții, vizionare de secvențe de pe DVD și expoziție de publicații, în parteneriat cu Fundația „Crizantema”.

De asemenea, de la ora 13:30, în Sala Expo-Club „Victor Brauner”, va avea loc un simpozion în jurul operei lui Mihail Sadoveanu, al cărui invitat special este arhimandrit Mihail Daniliuc, egumenul Schitului Vovidenia-Neamț, Custode al Casei Memoriale Visarion Puiu și Muzeului Mihail Sadoveanu, cadru didactic la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț. Totodată, va susține o conferință despre geografia spirituală sadoveniană Cristian Livescu, președintele Reprezentanței Neamț a Uniunii Scriitorilor din România, președintele Societății Scriitorilor din Județul Neamț.

Participă elevi de la Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț și Liceul Tehnologic Economic Administrativ Piatra-Neamț. (Biblioteca Judeţeană GT Kirileanu Neamţ)

Articolul precedentFOTO Frumuseţea oraşului Târgu Neamţ în mâinile copiilor
Articolul următorTânăr agresat de rromi în comuna Vânători-Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.