0:00

Fundația Motivation România anunță încheierea taberei de recuperare activă pentru persoane cu dizabilități utilizatoare de scaun rulant, care a avut loc la Văratec,  județul Neamț, în perioada 28 iulie-3 august.

Tabără de recuperare activă pentru utilizatorii de scaun rulant, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Activitățile derulate în timpul taberei au avut drept scop creșterea capactității de integrare socială a celor 15 utilizatori de scaune rulante care au participat, prin dobândirea de abilități de viață independentă. Aceștia au primit  instruire de la utilizatori activi de scaune rulante, care au depășit dificultățile, sunt integrați social și sunt modele de urmat. Alături de ei, au învățat să manevreze scaunele rulante, să se îngrijească singuri și să fie membri activi ai comunităților lor. Tot în cadrul taberei, utilizatorii de scaun rulant au beneficiat de o evaluare a stării lor de sănătate şi au primit recomandări de la o echipă multidisciplinară formată dintr-un medic de recuperare, un ortoped și un nutriţionist.

Programul taberei a îmbinat prezentări cu rol informativ, demonstrații și exerciții,  momente recreative: jocuri și dans. Participanții au avut ocazia să viziteze mănăstirile din zonă, Casa Memorială Ion Creangă și să exprimenteze sportul în scaun rulant.

Tabără de recuperare activă pentru utilizatorii de scaun rulant, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Tabăra a avut loc în cadrul proiectului „Roțile Schimbării merg mai departe – către furnizarea adecvată a scaunelor rulante, accesibilitate și sport pentru participarea persoanelor cu dizabilități din România la viața socială” (continuare), finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională – USAID. Proiectul are ca scop reducerea numărului de utilizatori de fotoliu rulant imobilizați la domiciliu prin încurajarea participării acestora la activități sportive, culturale și recreative.

”Fundația Motivation Romania este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Programele și serviciile oferite sunt create pentru a crește calitatea vieții beneficiarilor noștri și pentru a asigura prezența lor activă în societate cu accent pe integrarea socială, educațională și profesională. Serviciile pe care le oferim acoperă o gama largă de nevoi, de la echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant, mediere pentru integrarea pe piața muncii și consultanță în accesibilizarea locuințelor și a clădirilor de interes public. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită pentru un număr de peste 10.000 de persoane cu dizabilități din România”, spun cei de la fundație. (ZCH)

Articolul precedentVeste bună de la primar: Salariile profesorilor se dau pe 10 august
Articolul următorÎn Roman miroase a porc. La propriu.