0:00

În Roman miroase a porc. La propriu., ZCH NEWS - sursa ta de informații

De mai bine de o lună, în special în zilele toride, în Roman predomină un miros urât, similar celui emanat de concinele de porci. În zona municipiului există mai multe ferme de creștere a porcinelor, însă autoritățile spun că toate verificările făcute nu au reușit să scoată la iveală ”vinovatul” .

”Am discutat cu patronul fermei de la Luțca. Dumnealui mi-a explicat că la fermă se fac doar două curățiri pe an, una primăvara și una toamna. Ne-a invitat oricând, în orice zi și la ce oră, să venim și să verificăm. Ne-a asigurat că nu are niciun miros în zonă. Serviciul de ecologie urbană și mediu, împreună cu polițiștii locali, a fost prezent mai multe zile în zonă și mi-au confirmat că nu de acolo miroase. A rămas să monitorizăm zona. Mirosul s-ar putea să vină din alte părți. Mai sunt astfel de ferme și în alte zone. Este bine că se desfășoară o activitate, că sunt locuri de muncă, dar vrem să asigurăm un aer curat pentru cetățeni. Vom continua monitorizarea acțiunii”, a promis primarul Laurențiu Leoreanu.

Romașcanii au mai trecut prin disconfort olfactiv și în anii anteriori, fie din cauza mirosului degajat de la fosta rampă de gunoi, fie de la Protan. În acest moment ambele sunt închise și dezafectate. Rămâne de văzut dacă se va identifica sursa porcină puturoasă. (C. MATEI)

Articolul precedentTabără de recuperare activă pentru utilizatorii de scaun rulant
Articolul următorBâlciul se încheie cu festival și salon auto