0:00

Tabără de jurnalism internațional la Târgu-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAsociaţia Pro Democraţia Târgu Neamţ va organiza, în perioada 26-30 august, prima tabără internațională de jurnalism, la Târgu Neamț, în cadrul proiectului „Realități românești”, finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni şi derulat în parteneriat cu Forumul Internaţional al Jurnaliştilor Români şi Asociaţia de tineret şi Cultură Astra Anenii Noi.

La această tabără vor participa 20 de tineri jurnaliști cu vârste între 18 și 35 de ani din Republica Moldova, Ucraina și România, care vor participa la ateliere de lucru și dezbateri, alături de formatori, printre care enumerăm pe Cristian Tabără de la TVR și Publika TV și Cornelia Cozonac de la Centrul de investigații jurnalistice din Chișinău. În fiecare seară a taberei va fi realizată emisiunea radio „Realități românești”, iar pe 28 august participanții vor face un schimb de experiență în Piatra Neamț la o televiziune regională, un ziar județean, iar la Târgu Neamț la un radio județean.

Proiectul se derulează în perioada 20 august – 31 octombrie, iar două dintre rezultate sunt pagina de facebook/realități românești, care va fi asemenea unui portal de știri cu și despre românii din cele trei țări, realizat de către cei 20 participanți la tabără și emisiunea radio săptămânală „Realități românești”, un grupaj de știri și interviuri.

„Acest proiect este o continuare a proiectelor anterioare din 2011 și 2013, care priveau nevoile culturale ale etnicilor români din Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia și Ungaria, derulate tot prin finanțările obținute de la Ministerul Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni”, ne-a declarat Emanuel Bălan, președintele Asociației Pro Democrația Târgu-Neamț. (C.T. STURZU)

Articolul precedentPrima schimbare la vârful Inspectoratului Şcolar Neamţ!
Articolul următorNemţeni mutilaţi cu flexul
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.