viorel stan 2014 02La Inspectoratul Şcolar al judeţului Neamţ, pare-se în ultima vreme că nu aduce anul ce aduce ceasul, iar noutăţile pică, dacă ne e permisă comparația, cum pică elevii la bac. Și cam cu același efect.

N-a trecut bine ziua în care ministrul Cîmpeanu a anunțat cercetare disciplinară pe ”garnizoană”, după transferurile nelegale găsite de corpul de control, nu s-a așezat bine nici vântul schimbărilor de directori și adjuncți pe la cele școli din județ, că asupra instituției din str. Lt. Drăghiescu nr. 4A s-a mai abătut una. De data aceasta, chiar la vârf.

IȘJ Neamț va avea un nou inspector școlar general adjunct, în persoana profesorului Ioan Milea. Inspectorul școlar general Viorel Stan a confirmat acest lucru: „Ieri, 21 august, pe adresa Inspectoratului Școlar Județean Neamț, a ajuns decizia de numire în funcția de inspector școlar general adjunct a profesorului Ioan Milea. De pe acest post va pleca inspectorul școlar general adjunct Mihai Floroaia. Precizez faptul că numirea este valabilă de la 1 septembrie.

Interesantă este relația de comunicare – sau, mai degrabă lipsa acesteia – între inspectorii școlari. Profesorul Mihai Floroaia, cel schimbat, habar n-avea și a aflat de la reporterii ZCH: „Nu am știut nimic până în secunda asta. Ce pot să spun? Se pare că în Neamț informațiile se află mai repede din presă. O să încerc să aflu ce s-a întâmplat. Nu am cum să fiu altfel decât surprins.

Profesorul Ioan Milea, cel care a fost numit pe postul ocupat acum de Floroaia, nu știa, nici el, de marea cinste pe care i-au făcut-o cei de la Minister: „Nu știam de decizie. Mi-a spus cineva că secretarul de stat din Ministerul Educației (Vasile Șalaru, n.red.) ar fi făcut o declarație despre numirile inspectorilor școlari generali adjuncți. Ar fi declarat că cei care au luat punctaj mare la examenul pentru ocuparea postului de inspector general vor fi numiți acolo unde sunt locuri libere de inspector adjuncți. Este posibil ca despre această decizie să fie vorba. Vă spun că acum am aflat. Ce pot să spun decât că dacă mi s-a trasat această decizie, voi încerca să fac tot ceea ce este posibil pentru a face lucrurile bine. Eu nu o să sun să întreb dacă am fostnumit. Voi aștepta un telefon să mi se confirme această decizie. Așa e normal.

Profesoara Elena Laiu, inspector școlar general adjunct al IȘJ Neamț – și personajul pe care toată lumea paria că va fi schimbat sau aștepta să se întâmple asta – nu a răspuns la telefon în timpul redactării acestei știri.

(M.T.)

Articolul precedentGustar 2015, la Roman GALERIE FOTO
Articolul următorTabără de jurnalism internațional la Târgu-Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Oare chiar Milea sa revolutioneze invatamantul din Neamt ? Ati mazilit-o pe Banu acum pe Floroaia si vine probabil “iepurasul” lui Stan . In sport cel care alearga inaintea castigatorului si pe final se da pe margine. Urat, oare ma intreb , ca sa fii general adjunct era o conditie sa participi la functia de general . Prin ziare mai anul trecut cite.am de acest Milea altceva acum a devenit foarte bun . Rusine daca un director demis poate fi promovat in functia de general adjunct. Nu mai putea astepta pana la concursul din septembrie? Probabil va face echipa buna cu Stan, amandoi …………. !!!!! Aduceti-o pe Banu inapoi ca se duce la vale inspectoratul si invatamantul din Neamt …sau nu exista interes sa mearga lasati-l pe Milea .

Comments are closed.