reclama autocenter

papagalii fara bilet

Zilele astea ne-am văzut cu o cunoștință cu blană care ne mai trimite materie primă pentru rachiu, recte smochini păroase, și care dacă are ceva pă neuron, îl scutură mintenaș. Și ne povestește el de o zicală cu miez, cum că „cine limbă lungă are, cinci ani va săpa la sare …“, numai că zicerea asta are și o realitate chinuitoare pentru unii. Că nu-i foarte veche experiența după care cine linge unde trebe, ajunge unde poftește, mai cu seamă că noi cunoaștem pă un astfel de nene. Nu mai contează că a vândut bulendre de lux ori s-a dat mare cunoscător de turism, dar o ajuns să vândă sare sub o dișcretă acoperire de spate de la șale în sus. Și nu așa, ci la preț dă preț, că ajunseseră și ungurii să exporte sare. Acuma, că ce-i ce l-o palmat pă ins , regretă amarnic momentu`, e altă poveste și nu face cinste, da` o să videm dacă nu cumva o să i se înfunde creștinului, pentru că după alegeri s-o lipit urgent de un alt protector, căruia i-a cântat  moșmande la urechea internă și l-o lăsat cu niște găuri cât soba la buget, bașca cu un buluc de vorbe de scădere prin oarece cercuri concentrice. Gurile rele zice că o s-ajungă tot la sare, dar nu director ci pă invers. Ocnaș. Videm.

Povesteam noi de un nene de la peremeul fără tribun, care s-o trezit cu căsoiu`de sediu penetrat de forțele întunericului dă opoziție bărboasă și cu oarece liste dă membri lăbuite de aceiasși ticăloși. Că un necaz nu vine să cânte solo, e de notorietate, așa că pe dom` Badea l-o pălit iar norocu`. Nu în cap, ci în spate. În spatele mașinii. Acuma nu știm dacă norocu` avea asigurare, cert e că pomenitul e cu agregatele în servis și să gândește că o început să se acomodeze cu șuturile în părțile moi, așa că o cizmă rusească în plus, nu se pune. Și toate astea în condițiile în care omu` de care vorghim este fleașcă de competenți în pază und protecție. La o rigoare dacă stăm și numărăm : una excludere den partid, plus una bucată sediu spart, plus trei, evenimentul cu spatele, mai că ne bate gându` să facem un rămășag dacă mai vine a patra cizmă rusească. Oare sub formă dă proces ?

O șpionetă cu pene scurte, da` peste genunchi, ne-o cântat-o pă doamna secretară Dana dă la cejeu cum că azi și-o depus dosăroiu` de candidat la șăfia șpetalului. Că cică `mneaei s-o săturat de fușăraia den cejeu, de șădinți, de plenări, dă comisii și nu mai dorește să prefere, să ajungă la șpetal în calitate de pacentă. Acum, e de înțăles că e mai cușher să fii șăf peste doctorime decât obiectu` munci acestora, mai cu seamă că suntem convinși, că dacă merge lucrurile în halu` ăsta și mai ține și vipia asta vreo lună, o să aibe în custodie o seamă de colegi care o să-și facă brusc ITP-ul pă persoană fizică la șpetal. Dar asta numai dacă se aburcă în fotel. Că și doamna Emilia visează frumos și dom` Lazăr nu-i străin de instituția asta, cu toate că numa` bibliografia pentru egzamen are vre-o doi metri. Da` nu punem la îndoială bulucu` de competențe. Baftă la succesuri!

Articolul precedentBlocuri ”fantomă” în Săvinești
Articolul următorEuropa League ar putea reveni la Piatra Neamţ