Suspiciuni de deturnare a licitațiilor publice în atenţia DIICOT, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPoliţiştii din Bacău, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat, joi, 22 septembrie, 16 percheziții la locuințele unor persoane bănuite de „șantaj și deturnare a licitațiilor publice”, potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române (IGPR).

“Din cercetări a rezultat că, începând cu luna februarie 2014, grupul infracţional ar fi supralicitat prețul de adjudecare, în scopul pretinderii unor sume de bani şi a retragerii ulterioare, dacă imobilul în cauză nu prezenta interes în vederea achiziționării. Dacă imobilul era considerat valoros pentru membrii grupării, ar fi determinat ceilalți participanți la licitație să se retragă, prin amenințare sau șantaj”, potrivit comunicatului citat.

Astfel, în perioada februarie 2014 și până în prezent, polițiștii au stabilit că 24 de licitații publice ar fi fost deturnate cu acest mod de operare.

În cauză, s-a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de 12 persoane (AVRAM SILVIU COSTEL, FLORIA REMUS-VASILE, JADEV IONUT, LUCACI PAUL MARIAN, BĂLĂIŢĂ ALIN IONEL, AVRAM COSTICĂ, POPA DORU CRISTIAN, GĂLBINIŢĂ MARINICĂ, STRATULAT CRISTIAN, ZARGIU SORIN, BOTEZATU GABRIEL şi POPA CRISTIAN), care sunt acuzate de “constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, deturnarea licitaţiilor publice şi tentativă la deturnarea licitaţiilor publice”, potrivit unui comunicat DIICOT.

Ce li se mai reproşează celor 12 puteţi afla AICI.

La data de 23 septembrie, cei 12 acuzaţi urmau să fie prezentati Tribunalului Bacău cu propunere de arestare  preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. (ZCH NEWS)

Articolul precedent100 de euro pentru profesori, propunerea deputatului Harbuz
Articolul următorInternet gratis în comune și centru de infractori la Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.