pmp-septembrie-2016Membrii Partidului Mișcarea Populară (PMP) au organizat, vineri, 23 septembrie, o conferință de presă, în care au vorbit despre proiectele pe care cei din partid le au atât pe plan local, cât și național. Printre planurile pentru județul Neamț se numără implicarea primăriilor de comune în implementarea unui proiect de asigurare a internetului gratuit în spațiile publice, în timp ce proiectul pentru municipiul reședință de județ presupune amenajarea unui centru pentru infractorii minori, copii care au făcut orașul celebru în întreaga țară.

„Partidul Mișcarea Populară își propune, în termene foarte scurte, ca, în toate comunele din județul Neamț, să avem internet gratuit, prin sistem Wi-Fi. Deja există aceste antene în primăriile din comune, în băncile care au sedii acolo și în alte instituții comunale. Noi  vrem ca Partidul Mișcarea Populară  să implementeze acest proiect. Costurile nu sunt mari – maxim 100-150 de euro, ceea ce credem că este în avantajul celor de la comune, pentru că, așa cum vedeți, informația circulă extraordinar de repede în mediul on-line”, a spus Laurențiu Dulamă, președintele PMP Neamț.

Dacă tinerii din comune își doresc să aibă acces la informația virtuală, se pare că unii dintre copii din Piatra Neamț au nevoie de o autoritate care să-i determine să nu mai comită infracțiuni.

„Una dintre problemele orașului Piatra Neamț rămâne infracționalitatea juvenilă. Pentru a rezolva această problemă, municipalitatea încearcă acum să identifice un spațiu, unde să poată fi amenajat un centru în care să fie strânși acești infractori”, a anunțat Bogdan Gavrilescu, președintele organizației Piatra Neamț a PMP.

Deputatul Liviu Harbuz este de părere că, pentru găsirea unor soluții care să ducă la dispariția fenomenului din municipiu, este nevoie și de implicarea organizațiilor nonguvernamentale din județ.

„Avem nevoie de o structură ONG pentru rezolvarea problemelor care grevează viața în Piatra Neamț și în județul Neamț. Trebuie stimulate și promovate ONG-urile care vin cu soluții pentru probleme care ne grevează viața socială în județul Neamț. Astfel vom avea și o predictibilitate atunci când vorbim de finanțări ONG-uri, finanțări activități, finanțări evenimente. În Piatra Neamț și în alte locuri se desfășoară activități care nu aduc niciun beneficiu și pe care le facem doar ca să le facem. Ar trebui să se implice toți actorii din sistem – administrația locală, presa și societatea civilă”, a spus deputatul Liviu Harbuz. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentSuspiciuni de deturnare a licitațiilor publice în atenţia DIICOT
Articolul următorFOTO „Lupii Negri”: Revenire din Afganistan, cu sobor de preoţi şi autorităţi locale!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.