Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a venit cu noi precizări în contextul organizării de concursuri pentru directorii de școli. El a spus joi, 1 septembrie, că va trimite observatori la concursurile care vor avea loc în octombrie, astfel încât acestea să se desfășoare în condiții de corectitudine.

Declarația ministrului vine și pe fondul mai multor mesaje primite de acesta, pe pagina sa personală de Facebook, prin care i se aduce în atenție faptul că inspectoratele școlare din țară sunt conduse de oameni ce reprezintă intereselor de partide, în care sunt înscriși, în detrimentul intereselor învățământului.

CaptureDupă 10 ani de intruziune politică în şcoală credem că este momentul pentru reprofesionalizarea managementului şcolar. În luna octombrie, vom organiza concursuri de directori pentru toate unităţile de învăţământ, de la grădiniţă la liceu. Vom trimite observatori care să se asigure  de desfăşurarea în condiţii de intransigenţă şi corectitudine a acestor concursuri”, a subliniat ministrul. Totodată, în septembrie, sunt așteptate concursuri și pentru posturile de inspectori școlari care, acum, sunt ocupate prin delegare.  (M. TEODOROF)

 

Articolul precedentUn bărbat din Români a dezgropat o grenadă
Articolul următorBiblioteca Kirileanu: Colecţia „Ceahlăul” (1968 – 1971) în format digital
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.