Se pregătesc concursuri în învățământ!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLunile septembrie și octombrie vor aduce în învățământ concursuri pentru funcțiile de inspector școlar, director și director adjunct de școală. La recenta videoconferință cu conducerile inspectoratelor școlare, reprezentanții Ministerului Educației au anunțat că, în septembrie, posturile de inspectori școlari, neocupate prin concurs, vor fi scoase din nou la ”bătaie”. Asta după ce, în iunie anul trecut, s-au organizat concursuri pentru ele, iar cele neocupate prin ”competiție” au fost acoperite cu delegări. Aici, în aceste inspectorate școlare, se încearcă rezolvarea problemei luna viitoare.

De departe, însă, mult mai așteptate sunt concursurile pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct de școală. Metodologia a fost prezentată pe când era ministru Adrian Curaj, dar nu s-a concretizat nimic. După cum s-a anunțat oficial, competiția directorilor începe în octombrie, iar metodologia pe baza căreia se organizează concursurile poate fi consultată aici.

Potrivit documentului, concursul constă în:

  1. Proba scrisă (120 de minute pentru rezolvarea unui test-grilă, cu itemi elaboraţi de Ministerul Educaţiei, prin care se evaluează 50% aptitudinile cognitive şi 50% competenţele manageriale ale candidaţilor);
  2. Analiza şi evaluarea scrisorii de intenţie şi a CV-ului (care va fi făcută de comisia de concurs, în prezenţa candidatului, căruia îi vor fi acordate puncte pe baza actelor din dosarul depus la înscriere);
  3. Interviu în faţa comisiei de concurs, în care se vor aprecia și puncta calitatea şi susţinerea ofertei manageriale a candidaților, precum şi a unui plan de acţiune pentru un an. (M.T.)
Articolul precedentCal salvat dintr-un puț betonat la Pildeşti
Articolul următorFOTO EPOCĂ Cum arătau jandarmii în Neamţ acum 100 de ani
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.