Superlativele sportului nemţean în 2016, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Gala Sportului Nemţean 2015

Direcţia pentru Sport şi Tineret (DJST) Neamţ va organiza, şi în acest an, Gala Sportului Nemţean, o manifestare tradiţională, în care sunt premiaţi cei mai buni sportivi din judeţ (şi antrenorii lor), medaliaţi în principal la competiţiile internaţionale. În total vor fi răsplătiţi pentru eforturile lor 105 de eroi ai arenelor.

„Vor fi premiaţi participanţii la Jocurile Balcanice, la Campionatele Europene şi Mondiale şi la Cupa Europeană şi Cupa Mondială atât la sporturile individuale olimpice, cât şi neolimpice. La capitolul echipe cea mai bună este formaţia feminină de handbal CSM Roman, reprezentanta României în Cupa EHF”, a declarat Gheorghe Paisa, directorul DJST Neamţ.

Evenimentul va avea loc marţi, 20 decembrie, cu începere de la ora 11:00, în sala „Calistrat Hogaş” a Consiliului Judeţean Neamţ. Clasamentul performerilor din sportul nemţean a fost realizat în baza unor criterii bine stabilite de Ministerul Sportului şi Tineretului. Fondul de premiere este de 70.000 de lei, bani asiguraţi de Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ şi Consiliul Local (CL) Piatra Neamţ, iar festivitatea de premiere va fi oficiată de Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ.

„Nu ne putem lăuda cu un an sportiv extraordinar, deoarece nu am avut niciun participant de la cluburile din judeţ la Jocurile Olimpice. Fondul de premiere este mai mult decât suficient, deşi sunt mai puţini bani faţă de anul trecut. Vă asigur că nu am omis pe nimeni. În acest an, am înregistrat legitimarea a peste o mie de sportivi în judeţ. Din păcate creştem juniori, dar când ajung la seniorat nu-i mai putem ţine”, a mai spus Gheorghe Paisa.

Prima secţiune cu care va începe Gala Sportului Nemţean o reprezintă decernarea premiilor speciale care va fi precedată de un spectacol de datini şi obiceiuri susţinut de artiştii Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ. (Ana MOISE)

Articolul precedentUnui nemţean i-a luat foc scalpul în timp ce-și stingea casa!
Articolul următorSelecţie a CA-urilor la 6 firme ale Consiliului Local Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.