Selecţie a CA-urilor la 6 firme ale Consiliului Local Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiConsiliul Local (CL) Piatra Neamţ declanşează selecţia membrilor Consiliilor de Administraţie (CA) pentru 6 societăţi comerciale la care are calitatea de acţionar: Locativserv, Publiserv, Perla Invest, CMI Urban, Parking, Salubritas, prin convocarea Adunărilor Generale ale Acţionarilor (AGA). Măsura va fi dezbătută de consilierii pietreni în reuniunea de luni, 19 decembrie, ultima şedinţă ordinară din 2016.

“Se aprobă organizarea procedurii interne de selecţie în vederea formulării propunerilor de candidaţi din partea unităţii administrative-teritoriale. Se aprobă constituirea comisiei de selecţie alcătuită din reprezentanţii birourilor de resurse umane ale fiecărei societăţi în cauză şi consilierul juridic din cadrul aparatului permanent al Consiliului Local, coordonaţi de şeful biroului de resurse umane din aparatul propriu al primarului. Comisia va întocmi şi va supune spre aprobare Consiliului Local Regulamentul de desfăşurare a selecţiei şi lista finală a candidaţilor”, se precizează la articolele 2 şi 3 ale hotărârii de CL.

Necesitatea luării acestei decizii este motivată prin faptul că “a fost stabilită o nouă procedură pentru selecţia membrilor consiliilor de administraţie ale societăţilor comerciale în care unitatea administrativ-teritorială are calitatea de acţionar, această procedură putând fi efectuată, în mod alternativ, de către unitatea administrativ-teritorială, care are calitatea de acţionar, sau de consiliul de administraţie existent, funcţie de entitatea care îşi exprimă opţiunea de nominalizare a propunerilor. În aplicarea prevederilor legale mai sus arătate, apreciem asupra oportunităţii de formulare a propunerilor de candidaţi de către unitatea administrativ-teritorială (…)”, conform Referatului de aprobare ataşat HCL. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentSuperlativele sportului nemţean în 2016
Articolul următorTârgnemţean urmărit, atacat și jefuit!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.