0:00

Sunt mai mulți șomeri în județul Neamț decât în momentul învestirii Guvernului Ponta, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAm luat act cu surprindere de faptul că președintele PSD Neamț se mândrește cu „performanțele” Guvernului Ponta în ceea ce privește crearea de noi locuri de muncă. Ocupat fiind cu jignirea oponenților politici într-un mod în care nu-i face cinste nici unui politician, mai ales unuia care ocupă o funcție publică de reprezentare precum cea de deputat, șeful social-democraților din Neamț nu citează statisticile relevante pentru situația locurilor de muncă din județul Neamț.

Conform rapoartelor Asociației Județene de Ocupare a Forței de Muncă Neamț, publicate pe site-ul insituției, la nivelul județului Neamț existau 9192 de șomeri la sfârșitul lunii aprilie a anului 2012. La sfârșitul lunii iulie a anului curent, ANOFM Neamț a raportat 11496 de șomeri. În concluzie, de la începutul guvernării Ponta și până în prezent, s-a înregistrat o creștere cu 2300 a numărului de șomeri în județul Neamț. Conform acelorași rapoarte, creșterea numărului de șomeri se menține nu doar la nivelul întregului județ, ci și când vine vorba de majoritatea municipiilor și orașelor din județ. La Piatra Neamț, Târgu Neamț, Bicaz și Roznov sunt mai mulți șomeri acum decât la momentul în care Victor Ponta devenea premierul României.

Situația locurilor de muncă reprezintă doar unul din numeroasele exemple prin care guvernarea PSD-istă și-a arătat limitele, mai ales în ceea ce privește județul Neamț și zona Moldovei. Invocarea de statistici și studii neconforme cu realitatea din teren nu schimbă cu nimic situația tristă în care ne aflăm. Nemțenii nu pot fi păcăliți așa ușor. Județul Neamț și Regiunea de Nord-Est din care face parte au reprezentat pentru PSD doar un cal de bătaie în vremuri electorale și nicidecum o prioritate în momentul câștigării puterii, iar exemple precum cel legat de situația locurilor de muncă mă fac să cred că nimic nu s-a schimbat în mentalitatea membrilor PSD.

Constantin Teodorescu, Viceprimar Piatra Neamț

Articolul precedentCreşteri de 70-80% la salariile poliţiştilor! Pe hârtie!
Articolul următorANM: Ploile continuă până vineri seară!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.