Sunt chemați medicii din concedii, alte măsuri dispuse de MAI, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 11 octombrie, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul MAI a emis 4 ordine care urmăresc „de o manieră prioritară luarea unor măsuri imediate în vederea gestionării eficiente a situației pandemice dificile regăsită în acest moment, la nivel național, având în vedere evoluția situației epidemiologice cauzată de tulpina Delta”.

Astfel, managerii spitalelor, în funcție de nevoile operaționale dispun întreruperea efectuării concediilor de odihnă și de odihnă suplimentare aflate în derulare, precum și încetarea acordării de noi concedii  de odihnă sau de odihnă suplimentare, fără plată, de studii și pentru formare profesională, pentru o perioadă de 30 zile. Acestea urmează a fi replanificate când evoluția  situației epidemiologice va permite  efectuarea acestora.

Medicii rezidenți de anul V în specialitatea medicină de urgență care urmau să înceapă probele pentru examenul de medic specialist începând cu luna octombrie vor susține aceste probe în luna decembrie.

Cursurile pentru atestatul de asistență medicală de urgență prespitalicească și respectiv spitalicească se suspendă, urmând a fi reluate în luna decembrie, iar medicii înscriși se reîntorc în unitățile de bază.

Angela Croitoru

Articolul precedentS-a izbit cu mașina de un cap de pod și-a ajuns în spital
Articolul următorAccident mortal cu ATV-ul
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.