sulfina barbu

În urma întâlnirii de luni seara dintre PDL și PNL, s-a decis în unanimitate ca formațiunile politice să fuzioneze prin comasare. Acest lucru ne-a fost confirmat, în exclusivitate pentru „Ceahlăul”, marcă înregistrată, chiar de vicepreședintele PDL, Sulfina Barbu.

„În ședința Colegiului Director de luni seara s-a decis în unaimitate ca cele două partide să fuzioneze prin comasare. De asemenea, s-a mai luat și decizia ca PDL să aibă membri în toate cele 6 comisii, din care, în Comisia pentru Programul Politic-Comun fac și eu parte, alături de dnii. Predoiu și Videanu. S-a mai votat ca cele două partide să susțină un candidat unic la alegerile prezidențiale. PDL are deja un candidat propus, în persoana lui Cătălin Predoiu, urmând ca și cei de la PNL să-și nominalizeze un candidat. Următoarea etapă va fi urmată de mai multe studii sociologice, iar în urma procentului, se va stabili care dintre cei doi candidați va fi susținut de ambele partide. În această fuziune prin comasare, raportul de forțe dintre cele două partide este de 1 la 1. Urmează ca în perioada următoare să stabilim și oferta electorală, dar și un Program pentru România. Fosta alianță DA a venit la acea vreme cu măsuri economice de succes, cum ar fi de exemplu cota unică, care a susținut creșterea economică de 5%”, ne-a declarat Sulfina Barbu.

Despre schimbarea majorității în consiliile județene și cele locale, vicepreședintele PDL a confirmat faptul că acolo unde sunt majorități, acestea trebuie să se facă printr-o opoziție fermă: „Prin această fuziune, PDL trece în Opoziție și în consiliile locale și în cele județene. Acolo unde se pot face majorități, ele trebuie să se facă într-un mod real. Vedeți și dv, că această nouă construcție politică, nu-i pe placul PSD-ului, care s-a aliat cu cei de la PP-DD, un partid de care până acum se dezicea. Evident,  PP-DD-ul nu s-a sfiit și s-a aliat cu ciocoii din PSD”.

Despre această nouă construcție politică, dar și despre schimbarea majorității în Consiliul Local Târgu-Neamț, liderii PDL din urbea de sub Cetate, spun că vor pune aplicare orice se va decide la nivel central.

„Vom pune în aplicare deciziile luate de Biroul Politic Național al PDL. În ședința de marți seara din cadrul Biroului Politic Local s-au discutat doar probleme interne de partid. Acum așteptăm și o hârtie oficială de la centru pentru a putea ști ce vom face în perioada următoare. Oricum, în Consiliul Local trebuie să votăm pentru cetățeni, pentru oraș, dar în același timp vom aplica și deciziile ce vor veni de la centru”, ne-a precizat  Aurel Aciocârlănoae, președintele interimar al PDL Târgu-Neamț.

„Din punctul meu de vedere, era normal o unificare a dreptei pentru a putea lupta cu PSD. Nu trebuie să ne pripim în a lua decizii, ne vom conforma celor decise la nivel național și județean, care ulterior se vor răsfrânge și la nivel local. În altă ordine de idei, în Consiliul Local Târgu-Neamț, cele două partide, PNL și PDL au majoritate. Acest lucru trebuie să fie vizibil în perioada următoare”, a adăugat și Maria Vrânceanu, vicepreședinte PDL Târgu-Neamț.

C.T. STURZU

Articolul precedentZiua națională împotriva violenței asupra copilului
Articolul următorOfertă politică pentru curteni, saltimbanci și călăi

1 COMENTARIU

  1. Doamna Sulfina vrea sa spuna „”fuziune prin contopire””.Conform Legii partidelor politice ,in urma „”contopirii”” rezulta un partid politic NOU, deci, adio PNL!Cat despre PDL acesta era ca si desfiintat de cand i-a spus Basescu adio ,numai ca trebuia sa afle si electoratul!

Comments are closed.