Un copil de 5 luni al unei familii din Pâncești a murit acasă în noaptea de 15 septembrie. Părinții au chemat ambulanța la ora 1:30, un echipaj de la Roman a ajuns la solicitare, dar n-a mai avut ce face pentru copilaș. „Pacientul de sex masculin, vârsta 5 luni, a fost găsit decedat”, potrivit asistentei șefe Luminița Rozoschi, din cadrul Serviciului de Ambulanță Neamț. Corpul micuțului a fost dus la morgă, pentru necropsie, ca să se stabilească exact de ce a murit. Familia mai are patru copii, cel mai mare în vârsta de 7 ani.

Primarul comunei Pâncești, Constantin Augustin Holmanu, a declarat că „familia este monitorizată prin serviciul de asistență socială, fiindcă cei doi soți se tot ceartă, se despart, ea mai pleacă la mama ei, iar acum a revenit de curând înapoi acasă și chiar săptămâna trecută a fost la ei asistentul nostru social ca să clarificăm situația ei, fiindcă fusese în evidență pentru ajutor social. Știu că cel mai mic copil a murit, se face o anchetă, au fost și de la parchet, dar se va ști exact după necropsie”.

Sugar de 5 luni, mort în crucea nopții, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSugarul avea câteva zile de când fusese adus acasă, de la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, unde a stat internat timp de 3 luni pentru că nu lua în greutate, era anemic. După externare, mama s-a prezentat la medicul de familie cu scrisoarea medicală eliberată de spital și a primit tratament pentru micuț.

„Ceea ce pot eu să spun în acest moment, este faptul că la externare din spital i-au dat mamei două cutii cu lapte praf pentru sugar și tratament pentru rahitism. Mama a venit joi, la cabinet, eu i-am asigurat profilaxia rahitismului și i-am dat rețetă pentru problema respiratorie pe care i-am depistat-o copilului. Mama nu a venit la consult pe perioada acestei sarcini, eu nu am știut de această sarcină. Copiii dumneaei au fost vizitați la domiciliu, au primit rețete pentru afecțiunile pe care le-au avut”, a declarat dr. Liliana Apetrei, medic de familie în comunele Trifești și, din anul 2013, la Pâncești. Se așteaptă ca raportul medico-legal să clarifice din ce cauză a murit sugarul. (C.I.)

Articolul precedentAflă cum să îți încălzești casa cu un șemineu, fără să îți crească facturile!
Articolul următorNemulțumită de „cazare” o vasluiancă a furat bani din casa unui romașcan
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.