0:00

ACTUALIZARE: Suspiciunea de rujeolă urmează să fie confirmată, după ce au fost prelevate probe de la bebeluș și au fost trimise la Institutul „Cantacuzino” București, pentru analize de laborator. Primele date din ancheta epidemiologică derulată de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț arată că sugarul, din comuna Alexandru cel Bun, a fost născut prematur, cu o greutate de 2,150 grame și un scor Apgar 8, condiții relativ bune peste care s-a suprapus o malformație a inimii.

ACTUALIZARE Sugar de 5 luni mort după suprainfecție rujeolică, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În cele 5 luni de viață, sugarul a prezentat numeroase probleme de sănătate și internări, fiind diagnosticat cu malformații cardiace (defect septalatrial, persistență de canal arterial), malnutriție proteincalorică gradul l, anemie, rahitism cronic. În data de 16.03.2018 copilul este internat în secția Pediatrie a SJU Piatra-Neamț cu diagnosticul de rinofaringită și pneumopatie. În data de 18.03.2018 apare erupția maculopapuloasă și este transferat în data de 19.03.2018 la secția Boli infecțioase a SJU Piatra-Neamț cu diagnosticul de rujeolă. Evoluția este mediocră, iar starea clinică se agravează pe 21.03.2018, ora 4:00; se administrează oxigen, dexametazonă. Starea generală a sugarului se deteriorează în continuare, la ora 10:00 este intubat, ventilat, resuscitat și decedează la ora 11:30”, a declarat dr. Carmen Dumitreasa, din cadrul DSP Neamț.

Probele de ser pentru rujeolă au fost recoltate în data de 21 martie 2018 și au fost trimise la București. (C.I.)

**********

ŞTIRE INIŢIALĂ: Un bebeluș a murit din cauza suprainfecției cu rujeolă, în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Copilașul, în vârstă de 5 luni, a fost internat vineri, 16 martie, în secția Pediatrie, cu pneumopatie acută și malnutriție de gradul I. Luni, 19 martie, după weekend, pe fondul erupției rujeolice, sugarul a fost transferat în secția Infecțioase, iar două zile mai târziu starea i s-a agravat. A fost conectat la aparate pentru susținerea funcțiilor vitale, dar miercuri dimineață a murit, după un al doilea stop cardiorespirator.

ACTUALIZARE Sugar de 5 luni mort după suprainfecție rujeolică, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCopilul prezenta o malformație de cord cunoscută, cu internări anterioare în secția pediatrie, adus în secția de Boli Infecțioase cu erupție rujeolică și insuficiență respiratorie, o hipotrofie staturo-ponderală, aproape 6 kilograme masa la vârsta de cinci luni. Decesul a fost declarat miercuri, dimineață, din păcate”, ne-a declarat dr. Daniela Burghelea, directorul medical interimar al SJU Piatra Neamț.

Starea sugarului s-a agravat brusc miercuri dimineață, când i s-a administrat oxigen, apoi a fost intubat și ventilat mecanic, iar până la orele amiezii a intrat în stop cardiorespirator de două ori. Direcția de Sănătate Publică Neamț a demarat o anchetă epidemiologică în acest caz. Este al treilea deces în Neamț din cauza rujeolei. (C.I.)

Articolul precedentJandarmeria și IGSU vor să ducă tricolorul pe vârful Toaca
Articolul următorSimpozion dedicat Centenarului Unirii de sindicaliştii din învățământ din Neamț şi Republica Moldova
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.