0:00

SUCEAVA: Primărie cu averea scoasă la vânzare, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Primăria Capu Câmpului

Situaţie ingrată pentru o primărie din judeţ, care riscă să rămână fără toate bunurile înregistrate în proprietatea ei privată, relatează „Monitorul de Suceava”. Primăria din Capu Câmpului este deja în procedură de executare silită după ce a nu a plătit datorii de 1.195.939 de lei către firma Casa Design din Gura Humorului. Deoarece primarul din Capu Câmpului, Gheorghe Cajvan, a refuzat sistematic să achite debitul restant şi s-a sustras şi popririi care i-a fost instituită de executorul judecătoresc, avocaţii celor de la Casa Design au anunţat că vor formula şi plângeri penale pentru abuz în serviciu.

Casa Design încearcă să-şi recupereze banii cuveniţi

Totul a plecat de la o serie de lucrări executate de cei de la Casa Design la Şcoala cu clasele I-VIII „Ion Barbir” din Capu Câmpului în baza unui contract de achiziţie publică semnat în noiembrie 2008. Lucrările s-au finalizat în 2011, iar din facturile înaintate la plată s-au achitat sume nesemnificative. După ce toate încercările de a se ajunge la un consens au eşuat, reprezentanţii firmei constructoare au ales să se adreseze instanţelor de judecată. Magistraţii le-au dat câştig de cauză celor de la Casa Design, astfel încât au obligat Şcoala cu clasele I-VIII „Ion Barbir”, dar şi Primăria Capu Câmpului, în calitate de terţ poprit, să plătească sumele datorate, în cuantumul actual de 1.195.939 de lei. Practic, Primăria Capu Câmpului, în calitate de ordonator de credite pentru şcoală, era obligată să-şi achite obligaţiile restante către Casa Design. Ultima decizie de acest fel s-a luat în noiembrie 2013, iar în mod normal primarul din Capu Câmpului, Gheorghe Cajvan, avea obligaţia să treacă aceste sume drept arierate pentru a putea fi plătite în momentul în care existau bani la buget sau când Guvernul trimitea bani în teritoriu, aşa cum s-a întâmplat de altfel în 2014, pentru stingerea unor datorii mai vechi. Din motive necunoscute, aceste sume nu apar drept arierate în bugetul Primăriei Capu Câmpului, iar Casa Design se chinuie, deocamdată fără succes, să-şi recupereze banii pentru care a lucrat.

Avocat Ioan Bulboacă: „Nu-l interesează hotărârile judecătoreşti”.

Ioan Bulboacă, avocatul celor de la Casa Design Gura Humorului, spune că primarul din Capu Câmpului refuză categoric să plătească această datorie, motivând că „nu-l interesează hotărârile judecătoreşti”. „S-a discutat cu primarul în mai multe rânduri. Aceste discuţii au fost purtate atât de către administratorul societăţii pe care o reprezint, cât şi de către executorul judecătoresc. Domnul primar ne-a comunicat că nu vom vedea nici un ban. Din acest motiv ne vom adresa cu o plângere penală la Parchet şi vom cere şi actualizarea sumelor de bani datorate, mai ales că fiecare zi care trece ne aduce un prejudiciu suplimentar”, a arătat avocatul Ioan Bulboacă. Ieri, în ciuda insistenţelor noastre, primarul Gheorghe Cajvan nu a putut fi contactat. Pe telefonul mobil nu a răspuns, în timp ce telefoanele fixe de la Primăria Capu Câmpului se pare că sunt tăiate, dar în lipsa unei comunicări cu reprezentanţii acestei administraţii locale nu se cunosc motivele pentru care nu există ton la telefoane.

SUCEAVA: Primărie cu averea scoasă la vânzare, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Primarul Gheorghe CAJVAN

Patrimoniul comunei va fi scos la vânzare

Executorul judecătoresc Sarmis Câmpulungeanu a precizat că nu s-a mai întâlnit niciodată cu o asemenea situaţie prin încălcarea flagrantă a legislaţiei. „Este o executare cu probleme în condiţiile în care reprezentanţii Primăriei Capu Câmpului nu catadicsesc să vireze sumele stabilite de instanţele de judecată nici măcar după validarea popririi conturilor. Sincer să fiu, în toată cariera mea nu mi s-a mai întâmplat aşa ceva”, a mărturisit executorul judecătoresc Sarmis Câmpulungeanu. În faţa acestei opoziţii care depăşeşte cadrul legal, Sarmis Câmpulungeanu a anunţat că a trecut la identificarea tuturor bunurilor din proprietatea privată a comunei Capu Câmpului. Tot ceea ce a fost identificat, mai exact terenuri, păşuni şi imobile, va fi scos la vânzare, iar banii obţinuţi de aici vor fi viraţi în conturile celor de la Casa Design Gura Humorului.

Articolul precedentNEAMŢ / IAŞI: Unic a zdrobit Penicilina
Articolul următorIAŞI: Demisie forţată de ANI?
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.