0:00

NEAMŢ / IAŞI: Unic a zdrobit Penicilina, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Elena ZAHARIA

Unic – LPS Piatra Neamţ a reuşit să se impună clar, cu 3-0 (18, 11, 13) în derby-ul suferinţei din Divizia naţională A1, jucat miercuri seară (25 februarie) în Polivalenta pietreană, contra formaţiei Penicilina Iaşi. În urma acestei victorii Unic a urcat pe locul 8 şi, cu 17 puncte acumulate, a ajuns la numai 2 puncte de CSM Satu Mare şi a lăsat în urma ei formaţia ieşeană, tot la 2 puncte distanţă. Pietrencele vor juca sâmbătă, 28 februarie în deplasare, cu Dinamo şi pot profita de pasa mai puţin bună prin care trece echipa lui Marian Ştefan în acest campionat, care a coborât-o pe locul 5 în clasament.

Lupta în vârful „piramidei” este la fel de interesantă ca cea din subsolul clasamentului. Ştiinţa Bacău se menţine lider în A1, după victoria cu 3-0 obţinută în deplasare, cu CSM Târgovişte, setaverajul fiind cel care a făcut până acum diferenţa dintre băcăuance şi CSM Bucureşti, ocupanta locului 2, numărul de puncte al celor două echipe fiind, egal: 47. La numai un punct distanţă, pe 3 este surpriza Volei Alba Blaj, care a acumulat 42 de puncte., iar pe 4 staţionează CSM Târgovişte, tot cu 42 de puncte, care a reuţit să adune cu 4 puncte mai mult decât Dinamo. Plutonul primelor 6 echipe ce se vor lupta în play – off este încheiat de Medicina Târgu Mureş, cu 33 de puncte. „Ruptura” de la mijlocul clasamentului este una imensă, distanţa dintre mureşence şi locul 7, ocupat de CSM Satu Mare fiind de 14 puncte !

În competiţia similară masculină, Volei Club Municipal Piatra Neamţ a pierdut cu 0-3 meciul susţinut miercuri seară la Piatra Neamţ în compania formaţiei Volei Municipal Zalău. Pietrenii au coborât pe penultimul loc, retrogradabil, cu 16 puncte, la un punct în spatele echipei Şimleu Silvaniei, formaţie ce se clasează pe locul 10, loc ce asigură rămânerea în prima ligă. Pietrenii joacă sâmbătă în deplasare, la Dej, formaţie ce se situează pe locul 7 în Divizia masculină A1 de volei. (Mihai STOIAN)

Articolul precedentISU NEAMŢ: Raport de iarnă (25 – 26 februarie)
Articolul următorSUCEAVA: Primărie cu averea scoasă la vânzare
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Pentru autorul articolului se impune o corectie: VCM LPS Piatra Neamt a jucat si pierdut miercuri cu 0-3 in fata formatiei din Zalau…cu Tomis Constanta am pierdut tot acasa si tot cu 0-3 in weekend.
    Corectati va rog…

Comentariile sunt închise.