SUCEAVA: Pe urmele hoţilor de material lemnos, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn perioada 03.03.-05.03.2015, polițiștii Serviciului Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, sprijiniți de specialiști silvici din cadrul Comisariatului Regim Silvic și Cinegetic Suceava, au organizat și desfășurat o acțiune pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori, verificarea circulației, depozitării, prelucrării primare și comercializării materialului lemnos, cu următoarele rezultate:

– sancțiuni contravenționale aplicate = 15, în valoare totală de 22.000 lei,

– material lemnos confiscat = 104,18 m.c. în valoare totală de 31.222 lei

Exemple:

– Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, au identificat în trafic autoutilitara condusă de un bărbat de 35 ani din comuna Stulpicani, care transporta 49,65 m.c. cherestea rășinoase, fără documente legale de proveniență și însoțire. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu suma de 5.000 lei, conform Legii nr.171/2010 privind regimul silvic și s-a dispus confiscarea cantității de cherestea rășinoase, în valoare de 20.610 lei.

– A fost identificată în trafic, autoutilitara condusă de un bărbat de 30 ani din comuna Iacobeni, care transporta 48,92 m.c. lemn rotund rășinoase fără documente legale de proveniență și însoțire. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu suma de 5.000 lei, conform Legii nr.171/2010 privind regimul silvic și s-a dispus confiscarea cantității de material lemnos, în valoare de 9.136 lei.

Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 06.03.2015, în jurul orei 14:40, un echipaj din cadrul Postului de poliție Vatra Moldoviței, în timp ce se afla în serviciul de patrulare pe DJ 176 din localitate, a oprit pentru control, autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat de 30 ani din orașul Frasin, care transporta material lemnos. În urma verificării documentelor, polițiștii au stabilit faptul că, avizele de însoțire a materialului lemnos, prezentau neconcordanțe cu realitatea, în sensul că, numărul de piese de material lemnos încărcate în autocamion, nu corespundea cu numărul de piese înscris în cele două avize primare de însoțire. Materialul lemnos a fost inventariat la depozitul Ocolului Silvic, unde a rezultat o cantitate totală de 43,31 m.c. esență rășinoase, molid, în valoare de aproximativ 15.000 lei, cantitate de lemn ce nu corespundea cu totalul înscris în avize, iar numărul de bucăți de lemn era mai mare decât cel din acte. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă conform Legii nr.171/2010 privind regimul silvic, iar materialul lemnos în volum de 43,31 m.c. a fost confiscat, fiind predat în custodie unui depozit silvic din comuna Frumosu.

Compartiment Relaţii Publice IPJ Suceava

Articolul precedentSUCEAVA: Flori de la poliţişti
Articolul următorSUCEAVA: Urări de 8 martie de la pompieri
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.