La data de 27.02.2015, ora 09.40, pe DJ 209A, pe raza comunei Cornu Luncii, un bărbat de 46 de ani, din comuna Mălini, în timp ce conducea tractorul cu semiremorcă, a efectuat viraj la dreapta pentru a intra în incinta unei societăţi comerciale, moment în care, a acroşat cu roţile din spate ale semiremorcii şi accidentat mortal, o femeie de 72 de ani, din localitate, care se deplasa pe acostament, informează IPJ Suceava, citat de Agerpres. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 27.02.2015, ora 20.00, pe DN 2K, pe raza comunei Arbore, un tânăr de 19 ani, din comuna Volovăţ, în timp ce conducea autoturismul, într-o curbă la dreapta, pe fondul vitezei excesive, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi a rulat în şanţul de pe partea dreaptă, după care s-a izbit de un arbore. În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Datorită leziunilor suferite, conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 28.02.2015, în jurul orei 13.30, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată de un tânăr de 18 ani din localitate, despre faptul că a fost victima unui accident rutier, în timp ce traversa str. 1 Mai, pe trecerea de pietoni, iar după producerea accidentului, atât el cât şi conducătorul auto şi-au continuat deplasarea. Din cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că, la 28.02.2015, ora 11.50, tânărul s-a angajat în traversarea străzii, pe trecerea de pietoni de pe str. 1 Mai, din localitatea de domiciliu, moment în care a fost acroşat de un autoturism care s-a încadrat pe str. 1 Mai, efectuând viraj stânga de pe str. Dimitrie Dan. Ulterior, conducătorul auto a oprit autoturismul, a discutat cu pietonul, după care, de comun acord, şi-au continuat deplasarea. În urma investigaţiilor desfăşurate, poliţiştii au stabilit faptul că autoturismul implicat în eveniment a fost condus de un bărbat de 42 ani, din comuna Marginea. Atât conducătorul auto, cât şi pietonul au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul pietonului şi de 0,03 mg/l în cazul conducătorului auto, care a declarat faptul că a consumat un pahar de vin, la domiciliu, ulterior producerii evenimentului, după care, la spital, acestuia i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Victima a fost transportată la spital, necesitând pentru vindecare 2-3 zile îngrijiri medicale. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, ce va fi solu?ionat procedural.

La data de 27.02.2015, ora 18.00, Poliția municipiului Fălticeni, a fost sesizată despre faptul că, în cursul zilei, persoane necunoscute au sustras două telefoane din autoturismul aparţinând unui bărbat de 30 de ani, din judeţul Vâlcea şi parcat pe str. Maior Ioan din localitate. În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un minor de 14 ani, din comuna Râşca, care a recunoscut fapta comisă şi a predat cele două telefoane părţii vătămate. Prejudiciul estimat la circa 2.000 lei a fost recuperat, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, ce va fi soluţionat procedural.

La data de 26.02.2015, ora 16.30, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Suceava, au identificat într-o parcare situată la intrarea în municipiul Rădăuți, un bărbat de 32 de ani din comuna Frătăuţii Vechi, care deținea în autoturismul proprietate, două recipiente din metal, sigilate și ambalate, cu greutatea de 13,6 kg fiecare şi care conţin gaz freon, destinat comercializării. Recipientele au fost ridicate, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de producția, importul, exportul, introducerea pe piață de substanțe care diminuează stratul de ozon, cu încălcarea prevederilor Legii nr.101/2011 pentru prevenirea și sancționarea unor fapte privind degradarea mediului, ce va fi soluționat procedural.

La data de 27.02.a.c., ora 05.45, poliţiştii au oprit pentru control pe DN 29A, pe raza comunei Zvoriştea, autoutilitara condusă de un bărbat de 24 de ani, din comuna Baia, care transporta material lemnos. În urma controlului, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine documente de provenienţă pentru cei 3 m.c. lemn foc fag. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi s-a dispus confiscarea materialului lemnos, în valoare de 400 de lei, ce a fost predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

La data de 28.02.2015, ora 08.00, agenții Postului de poliţie Pârteştii de Jos au fost sesizaţi de o femeie de 47 ani, din localitate, despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras dintr-o anexă mai multe ustensile mecanice. În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti, persoana bănuită de comiterea furtului a fost identificată ca fiind un bărbat de 33 ani, din aceeași localitate, vecin cu victima, care a recunoscut faptul că a sustras în ziua de 14.02.2015, respectiv 27.02.2015, bunurile în valoare de circa 1.700 lei. Prejudiciul a fost recuperat și restituit părții vătămate, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, ce va fi soluţionat procedural.

La data de 27.02.a.c., ora 16.58, pe DN 17A, pe raza comunei Marginea, poliţiştii au oprit în trafic pentru control autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un bărbat de 26 de ani, din comuna Suceviţa. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit faptul că, autorizaţia provizorie de circulaţie este expirată din data de 26.02.2015. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La data de 28.02.2015, ora 00.20, pe strada Republicii, din municipiul Vatra Dornei, poliţiştii au oprit în trafic pentru control, autoturismul condus de un tânăr de 20 de ani, din localitate. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La 28.02.2015, ora 20.00, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului, a oprit pentru control pe DC 34 Gemenea, pe raza comunei Stulpicani, autoturismul condus de un localnic de 46 ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 28.02.2015, în jurul orei 21.25, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului C-lung Moldovenesc, a oprit pe str. Rândunicii din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 27 ani, din orașul Gura Humorului, deoarece vorbea la telefonul mobil fără a utiliza sistemul „mâini libere” și fără să utilizeze centura de siguranță. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit faptul că, bărbatul are permisul de conducere suspendat din 21.02.2015, pe o perioadă de 90 de zile. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 28.02.2015, ora 21.51, pe DJ 208, în comuna Dolheşti, poliţiştii au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 28 ani, din comuna Hârtop. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,59 mg/l, alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 01.03.2015, ora 00.30, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, a oprit pe str. Bârnova, din comuna Șcheia, autoturismul condus de un bărbat de 34 de ani, din municipiul Suceava. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 26.02.2015, poliţiştii Biroului Combaterea Fraudelor Vamale din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice Suceava a organizat o acţiune pe raza municipiului Suceava şi localităţile limitrofe pe linia prevenirii faptelor de contrabandă, evaziune fiscală şi comerţ ilicit, cu următoarele rezultate:

– societăţi comerciale, persoane fizice, întreprinderi individuale sau familiale verificate = 39;

– sancțiuni contravenţionale aplicate = 13, în valoare de 55.000 lei, toate la Legea nr.12/1990 Rep.

– bunuri confiscate în valoare de 1.920 lei, constând în țigări, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

La data de 27.02.2015, ora 13.00, agenții Posturilor de poliţie Moldoviţa şi Vatra Moldoviţei l-au identificat pe raza comunei Moldoviţa pe un tânăr de 22 de ani, din orașul Dolhasca, care poseda mandat de arestare preventivă din data de 13.02.2015, pentru tentativă la infracţiunea de omor şi care figura ca urmărit din 15.02.2015. Bărbatul a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Articolul precedentBACĂU: A spart geamul autobuzului şi a fugit!
Articolul următorBisericile şi ORA DE RELIGIE
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.