0:00

SUCEAVA: Consilier local: „Biserica să respecte legile acestei ţări!”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiIncendiul care a mistuit o parte din clădirile din curtea Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava a stârnit discuţii în şedinţa de Consiliu Local de vineri, 16 ianuarie, când pe ordinea de zi s-a discutat despre mutarea Seminarului Teologic într-una din clădirile municipalităţii. Consilierul local Costel Tătăranu, care a fost o perioadă de timp şi şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, consideră că Arhiepiscopia ar trebui să îşi asume responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat şi să fie mai deschisă în colaborarea cu instituţiile statului.

„Conducerea Arhiepiscopiei, Pimen, nu a acceptat niciodată controale la obiectivele construite de ei. Ne-au făcut reclamaţii până la prim-ministru. Au lucrat cu fel de fel de cârpaci, au lucrat fără autorizaţii. Toate obiectivele au fost începute aşa, de aiurea. De asta se întâmplă necazuri şi nenorociri. Este absolut necesar ca Biserica să respecte legile acestei ţări”, a spus Costel Tătăranu.

Totodată, fostul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii i-a atenţionat pe cei care au putere de decizie că un risc foarte mare de producere de incendii ori alte nenorociri există şi la alte construcţii ridicate sub oblăduirea Bisericii Ortodoxe.

„Mai sunt câteva obiective, precum cel din Dorna Arini, al Arhiepiscopului Tomisului, în care o să ardă ca şobolanii. Şi acolo a trebuit să intervenim, dar imediat au început să sune telefoanele, până la un nivel foarte înalt. Şi atunci cum să dregi ceea ce s-a făcut, să nu se întâmple asemenea nenorociri?”, a mai spus Costel Tătăranu, cunoscut pentru intervenţiile sale tranşante pe teme de urbanism.

Articolul precedentIAŞI: Scarlatina, boală contagioasă sau „ştire naţională”
Articolul următorSUCEAVA: Unde or fi „evadat” ţigările de la Poliţia Rădăuţi?
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.