SUCEAVA: Câine poliţist cu „miros” la ţigări de contrabandă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO echipă de poliţişti din Gura Humorului, care avea informaţii că într-un autocar ce urma să plece din Rădăuţi spre Dublin (Irlanda) sunt ţigări de contrabandă, a organizat o acţiune de verificare a bagajelor călătorilor, în ziua de 5 februarie. Primul care a urcat în autocarul – oprit în parcarea unui hotel din Gura Humorului – a fost un câine poliţist, dresat pentru a detecta tutunul.

„La solicitarea poliţiştilor, toţi cei 18 pasageri aflaţi în interiorul autobuzului au coborât şi au scos din cala autovehiculului bagajele personale”, a declarat subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Suceava. „Urmare a utilizării câinelui de serviciu şi procedându-se la legitimarea fiecărui pasager în parte şi la verificarea amănunţită a bagajelor s-a constatat faptul că N.F., de 21 ani din comuna Frătăuţii Vechi, deţinea în două geamantane cantitatea de 1.000 pachete cu ţigarete de provenienţă extracomunitară şi 600 pachete cu ţigarete de provenienţă Ucraina, iar C.V., de 28 ani din oraşul Vicovu de Sus, deţinea cantitatea de 80 pachete cu ţigarete, de provenienţă Ucraina. S-a procedat la ridicarea în vederea continuării cercetărilor a tuturor celor 1.680 pachete ţigări de provenienţă extracomunitară”.

Tânărul de 21 de ani a declarat că a fost plătit de un cetăţean ucrainean cu 350 de euro să ducă ţigările la Dublin, iar la întoarcere urma să mai primească 300 de euro. Celălalt bărbat a recunoscut că a cumpărat ţigările din piaţa oraşului Vicovu de Sus şi le ducea să le vândă mai scump. Cei doi sunt cercetaţi, în stare de libertate, pentru contrabandă.

În paralel, în aceeaşi zi poliţiştii din Rădăuţi au făcut un control într-o zonă comercială din oraş, iar într-o încăpere în care-şi depozitau marfa diverşi cetățeni ucraineni au găsit 13.800 țigarete de diferite mărci de proveniență Republica Ucraina, Moldova și duty-free, și 17 sticle de vodcă de proveniență Republica Ucraina. În incinta zonei comerciale au fost găsiţi doi localnici care vindeau ţigări de proveniență Republica Ucraina, Moldova și duty-free. Toate ţigările, în valoare de aproape 9.000 de lei, şi băuturile alcoolice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Seara, în jurul orei 19, un echipaj rutier de la Poliţia municipiului Suceava a oprit, pe Calea Unirii din localitate un autoturismul condus un tânăr de 24 de ani din localitate. În maşină mai erau doi bărbaţi, iar pe bancheta din spate, într-o cutie de carton, se aflau 119 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană. În portbagaj au fost găsite 12 recipiente a câte 2 litri, pline cu alcool. Autoturismul a fost indisponibilizat, mărfurile confiscate, iar suspecţii conduşi la sediul Poliţiei Suceava pentru anchetă. (C. MIRCEA)

Articolul precedentNEAMŢ: Nu mă laşi să dau telefon! Îţi sparg geamul!
Articolul următorNEAMŢ: Maşină cu doi bărbaţi, plonjon în râul Bicaz
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.